Prăjitura de iaurt cu căpșuni este o rețetă care pur și simplu nu poate da greș. Nici nu se pune problema, decât dacă te blestemă cineva (și știm că așa ceva nu există). Nu numai că este simplă și foarte gustoasă, dar este și rapid de făcut. Este un desert de vis pentru vară, iar dacă aveți căpșuni și ingredientele de bază, inclusiv iaurtul grecesc, ar fi bine să pregătiți deja cuptorul.

Căpșunile sunt de departe cele mai gustoase fructe de vară, iar o plăcintă cu iaurt și căpșuni este următorul nivel de răsfăț fructat. Rețeta de prăjitură cu iaurt cu fructe este atât de ușoară încât chiar și copiii se pot descurca (supravegheați de bonele lor, desigur), iar dacă abia faci primii pași în patiserie, nu uita să începi cu această rețetă. Nu uitați că, pe lângă căpșuni, este important și iaurtul. În această rețetă de prăjitură, noi am optat pentru iaurtul grecesc – este delicios și cremos.

Tort de iaurt cu căpșuni – un grad mai mare de plăcere fructată

Ingrediente:

  • aprox. 100 g de zahăr,
  • 4 ouă mai mari,
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat,
  • aprox. 180 g făină de grâu grosieră,
  • 60 g amidon de cartofi,
  • 150 ml ulei vegetal,
  • 160 g iaurt grecesc,
  • 2 lingurițe de praf de copt,
  • aprox. 300 g căpșuni.

Prăjitură simplă de iaurt cu căpșuni – Mod de preparare:

  1. Se pregătesc două boluri. Turnați ingredientele uscate, cu excepția zahărului, în primul și amestecați. Separați albușurile de gălbenușuri, puneți gălbenușurile deoparte, de exemplu într-un pahar, și începeți să bateți albușurile până când acestea devin spumă tare.
  2. Odată ce albușurile sunt bătute, începeți să adăugați treptat zahărul. Când aveți o zăpadă tare și lucioasă, adăugați câte un gălbenuș de ou pe rând, fără a vă opri din bătut. Cel mai bine este să faceți acest lucru la viteză mare.
  3. Adăugați uleiul, iaurtul și ingredientele uscate amestecate la amestecul bătut. Apoi, cu ajutorul unei spatule, amestecați totul foarte ușor, având grijă să nu deteriorați textura albușurilor.
  4. Pregătiți o formă de copt și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați cu grijă aluatul în formă și așezați deasupra căpșunile feliate – căpșunile trebuie clătite și le puteți presăra și cu scorțișoară.
  5. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade cu foc mic și mare timp de 40 de minute. După coacere, decorați-l cu zahăr pudră.

Vedeți cât de ușor este? Tortul este moale, pufos și foarte dulce. Perfect pentru o cafea de după-amiază sau pentru a bârfi cu prietenele și o cafea cu gheață într-o zi de vară. Desigur, puteți combina căpșunile și cu alte fructe. Ar fi minunate afinele, ienupărul sau căpșunile sălbatice.

Articole înrudite:

Iau căpșuni și le ung cu aluat. În scurt timp, creez un desert pe care nu-l găsești nicăieri

Niciodată nu fac asta cu căpșuni. Am o altă metodă. În acest fel rezistă până la două săptămâni