Turmericul este cunoscut pentru culoarea sa aurie atunci când este adăugat în mâncare. În plus, are o serie de proprietăți care sunt excelente pentru organismul nostru. Dacă vrei să scapi de burtă și de șolduri, începe să îl folosești în prepararea alimentelor. Mai jos, îți vom sugera cum să-l introduci cu ușurință în dieta ta.

Turmericul este un condiment popular care adaugă o aromă unică mâncărurilor cu un gust amar, ușor picant. Adăugați-l la curry sau masala, dar, în ultimii ani, a câștigat faimă ca un superaliment care ajută la pierderea în greutate. Nu sunteți sigur cum să folosiți acest condiment în bucătărie? Mai jos veți găsi câteva sfaturi.

La ce este bun turmericul? Superalimentul auriu ajută la arderea grăsimii de pe burtă

Turmericul provine din familia ghimbirului. În compoziția sa are curcumină – un compus care are efecte foarte benefice asupra organismului uman. Unul dintre principalele sale efecte este un impact pozitiv asupra metabolismului zahărului, condimentul având capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge. Are proprietăți antiinflamatorii, ameliorează indigestia, are un efect bun asupra nivelului de colesterol și facilitează pierderea în greutate.

Atunci când este consumat în mod regulat, ajută la pornirea metabolismului, dând astfel jos anvelopa de pe burtă. Nu uitați, însă, că poate fi luat doar ca supliment. Nu este un substitut pentru dietă și o doză sănătoasă de activitate fizică -. Administrarea de turmeric poate ajuta la pierderea în greutate, dar, dacă nu urmați și o dietă cu deficit de energie, nu există niciun motiv să vă așteptați la miracole.”

Cum să folosiți turmericul în bucătărie? Adăugarea lui la mese ar trebui să devină un obicei.

Deși asociem turmericul în principal cu bucătăria asiatică, aroma sa poate îmbogăți cu succes multe preparate slovace. Condimentul poate fi adăugat în supe (de exemplu, în crema de dovleac sau de roșii), bigos, legume prăjite sau tocănițe. Dacă vă place să vă începeți ziua cu ouă la micul dejun, turmericul le va spori aroma. Pentru a face o porție de omletă „aurie” veți avea nevoie de:

  • 3 ouă,
  • 1 ceapă de primăvară cu arpagic,
  • o jumătate de ardei galben,
  • 1 linguriță de unt,
  • 1 cm de rădăcină proaspătă de turmeric,
  • sare și piper după gust.

Se taie mărunt ardeii și ceapa de primăvară și se adaugă în untul fierbinte. Spargeți ouăle într-un bol, radeți fin turmericul, se condimentează cu piper și sare și se amestecă. Când legumele s-au rumenit, turnați amestecul de ouă în tigaie și folosiți o spatulă pentru a îndepărta ușor ouăle bătute de pe margini. Când ouăle omletă ajung la consistența care vă place, scoateți-le de pe foc, transferați-le pe o farfurie și decorați-le cu arpagic tocat.

SFAT! Rădăcina proaspătă de curcuma are cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar puteți folosi și o jumătate de linguriță de condimente măcinate în ouăle omletă. Nu uitați că și aditivii joacă un rol important. De exemplu, dacă schimbați paprika cu bacon și adăugați mai mult unt, nicio cantitate de condimente nu vă va ajuta să ardeți grăsimi.

Articole conexe:

Scoateți-l din dulapul din bucătărie și puneți-l la ghiveci. Puneți condimentele într-un vas și puneți-le în oală

Părul tău va începe să crească ca un nebun și va ascunde firele albe. Nu vei cheltui mai mult de 1 euro