Fulgii de ovăz au fost mult timp asociați cu afirmația că sunt perfecți pentru un mic dejun sănătos și sățios. Rețeta populară poate fi adaptată cu ușurință prin adăugarea unei varietăți de fructe, nuci și condimente. De data aceasta vă sugerăm să combinați fulgii de ovăz cu acest produs. Va fi un set foarte nutritiv pentru a promova pierderea în greutate. Iată un duo care va îmbunătăți în mod intenționat digestia, va ajuta la menținerea unui nivel sănătos al zahărului din sânge și va sprijini construirea unui fizic impresionant.

Este fulgii de ovăz sănătoși?

Este una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru micul dejun. Totul datorită conținutului său ridicat de fibre, vitamine și minerale. Pregătirea acestui fel de mâncare emblematic este simplă. De aceea, chiar și persoanele care cred că au două mâini stângi se pot descurca cu ea. Lista proprietăților benefice ale fulgilor de ovăz va convinge pe toată lumea.

  • Fulgii de ovăz sunt o comoară de fibre. Acestea ajută la digestie, previn constipația și vă mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp. Datorită beta-glucanului, toate procesele digestive sunt îmbunătățite. Această substanță îmbunătățește, de asemenea, flora bacteriană intestinală. Totodată, ea protejează organismul împotriva apariției cancerului de colon. După un astfel de mic dejun, puteți rezista apoi cu ușurință până la prânz.
  • Fulgii de ovăz au un indice glicemic scăzut. Acestea ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Împiedică vârfurile și scăderile bruște de energie. Nu uitați doar să vă alegeți cu înțelepciune garniturile. Un munte de fructe uscate sau bucăți de ciocolată nu vor susține aceste proprietăți.
  • Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de proteine. Acestea sunt esențiale atât pentru construirea, cât și pentru recuperarea masei musculare.
  • Fulgii de ovăz sunt bogați în vitaminele B, fier, magneziu și zinc. Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Ele afectează procesele metabolice, starea de spirit, capacitatea de concentrare și de memorare și starea normală a pielii.

Schimbă un singur lucru în rețeta ta de fulgi de ovăz

Unii oameni fac terci de ovăz cu lapte, alții apelează la băuturi pe bază de plante. Destul de mulți oameni fac terci cu apă. Acest lucru îi reduce valoarea calorică. Doriți să vă mențineți greutatea sau să pierdeți câteva kilograme? Optați pentru fulgi de ovăz cu chefir. Produsul lactat fermentat are aproximativ 50 de calorii la 100 de grame. Așa că masa ta nu va deveni o bombă calorică. Kefir hidratează perfect și are un efect de slăbire.

Acest terci de ovăz este un arzător de grăsimi

Fulgii de ovăz cu chefir sunt ideali pentru persoanele care își urmăresc greutatea. Datorită chefirului, mâncarea este plină de probiotice. Aceștia promovează o floră intestinală sănătoasă, îmbunătățesc digestia și stimulează în același timp sistemul imunitar. Un organism slăbit de infecții va slăbi cu greu. În același timp, metabolismul este accelerat. Pentru cei care nu au probleme cu digestia produselor lactate, nutriționiștii recomandă în special această variantă, care, în plus, oferă o cantitate mare de calciu și are un efect benefic asupra intestinelor.

Proteinele ușor digerabile din chefir oferă energie și, de asemenea, favorizează recuperarea și dezvoltarea musculară. Activitatea fizică regulată ajută la reducerea excesului de greutate. Prin urmare, aveți grijă de corpul dumneavoastră și la acest nivel. Fulgii de ovăz previn senzația bruscă de foame, gustările și pofta de dulcedeoarece mențin stabil nivelul de zahăr din sânge. Consumul acestui aliment îmbunătățește procesele metabolice și ajută astfel la eliminarea depozitelor intestinale.

Cum se prepară terciul cu chefir?

Pregătirea rețetei este foarte simplă iar prepararea propriu-zisă a mâncării nu se va schimba prea mult.

Se toarnă 5 linguri de fulgi de ovăz cu un pahar de chefir. Apoi puneți-le la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră. Dacă vrei să mănânci fulgi de ovăz la micul dejun, atunci este o idee bună să îi prepari seara. Îmbogățiți-l cu fructe de sezon și nuci, de exemplu. Pentru a-i spori aroma mulți oameni îl mănâncă cu miere sau sirop de arțar. Indiferent de forma în care sunt servite, merită să fie mâncate în fiecare zi.

Articole conexe:

Mănânc desertul la micul dejun fără să mă îngrijorez. Mulțumește cu gustul său și cu o porție mică de calorii

Fulgi de ovăz cu lapte. Îți va curăța intestinele și te va ajuta să slăbești