Uneori nu ai nevoie de prea multe pentru a evoca o rețetă delicioasă și ușoară. De data aceasta, vrem să vă arătăm că combinarea a doar câteva ingrediente garantează un desert de care vă veți bucura foarte mult timp. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți fructe de sezon și să le coaceți cu ingredientele potrivite. În acest fel vei pregăti un desert care va dispărea în cel mai scurt timp.

Toată lumea are o mâncare sau un desert preferat pe care îl asociază cu un anumit anotimp. Pentru mine, acest desert are o semnificație specială pentru că îmi amintesc cum îl pregătea mătușa mea. Încă îmi amintesc cât de delicios a fost și uneori încerc să îl recreez pentru a nu uita gustul. Chiar nu ai nevoie de prea multe pentru a-l face, dar merită să faci o rezervă de fructe gustoase, dulci și zemoase.

Căpșunile sub formă de crumble este o rețetă foarte ușoară și oricine se poate descurca cu ea. Acest desert poate fi servit atât cald, cât și rece. De asemenea, vă recomand să le serviți cu o cupă de înghețată de vanilie sau cu frișcă răcită.

Rețetă pentru căpșuni sub formă de crumble

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g căpșuni proaspete,
  • 2 linguri de zahăr.

Ingrediente pentru crumble:

  • 100 g făină de grâu,
  • 50 g zahăr,
  • 50 g de unt răcit,
  • linguriță de zahăr vanilat,
  • un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare:

  1. Începeți prin a pregăti fructele. Spălați bine căpșunile, uscați-le și îndepărtați-le codițele.
  2. Tăiați căpșunile în bucăți mici și puneți-le într-un castron mare. Adăugați zahărul și amestecați bine. Apoi transferați căpșunile în vasul de copt și întindeți-le uniform pe fundul vasului.
  3. Acum este timpul să pregătim morcovii. Într-un bol, amestecați făina, zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare.
  4. Apoi adăugați untul răcit tăiat în bucăți mici. Se freacă ingredientele între degete până când se formează un aluat cu consistența unor firimituri mici.
  5. Se presară amestecul fărâmițat peste fructele din castron.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneți vasul cu căpșunile și fărâmițatul în cuptor.
  7. Se coace timp de aproximativ 25-30 de minute, până când crumble-ul este auriu și căpșunile fac bule.
  8. Serviți desertul finit cald, ca atare sau cu înghețată de vanilie, frișcă sau iaurt alb. Poftă bună!

Articole înrudite:

Folosește fructele de sezon pentru a face un fel de mâncare socialistă uitată. Rețeta este banal de simplă

Eu nu fac niciodată asta cu căpșuni. Am o altă metodă. În acest fel rezistă până la două săptămâni