despre hrană

Încercați această salată de varză de casă

Salata de varză de casă este o garnitură grozavă pentru carne sau pur și simplu cu produse de patiserie. Este simplu de preparat și rezultă o salată răcoritoare și crocantă prin combinarea varzei, morcovilor, țelinei și cepei cu un dressing cremos.

De ce vom avea nevoie:

  • 1 lingură de sare
  • 1 ceapă
  • O jumătate de țelină
  • 2 morcovi
  • 1 varză mică (aproximativ 1 kg)
  • 1 linguriță de oțet (după gust)
  • 200 g maioneză (înlocuiți iaurtul sau smântâna dacă este necesar)
  • 2-3 linguri de zahăr granulat
  • piper măcinat

Procedura de preparare:

1) Pregătirea verzei: Se taie varza albă în felii subțiri și se taie transversal. Se presară varza cu sare, se amestecă și se lasă să stea un timp pentru ca zeama să se limpezească și să devină fragedă. Apoi scurgeți apa și stoarceți restul de apă din varză.

2) Pregătirea altor legume: Radeți grosier morcovii, tăiați fin țelina și tocați fin ceapa. Se amestecă totul cu varza.

3) Pregătirea dressingului: Se amestecă zahărul cu maioneza (sau ingrediente alternative). Adăugați dressingul la legume și amestecați.

4) Condimentați și odihniți: Se asezonează cu oțet, piper și sare, după caz. Lăsați salata să se odihnească în frigider cel puțin o oră, ideal până a doua zi.

Concluzie:

Amestecați bine salata înainte de a o servi. Această salată de varză este excelentă ca garnitură cu o varietate de carne sau ca un prânz ușor cu produse de patiserie.

Leave a Response