despre hrană

Încercați aceste cuburi delicioase de semințe de mac cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată.

Dacă ești în căutarea desertului perfect pentru cafeaua de weekend, atunci căutarea ta poate fi încheiată. Pentru că astăzi vom face un desert fantastic de vanilie cu semințe de mac și glazură de ciocolată.

Deserturile cu semințe de mac sunt cunoscute mai ales în Europa, mulți străini nu le-au întâlnit în altă parte și habar nu au că acest ingredient grozav poate fi folosit în timpul coacerii. Și totuși, este o delicatesă atât de delicată. În plus, prepararea acestui yummy cu semințe de mac este foarte simplă și economisește timp. Poate fi preparat de aproape orice bucătar începător.

Încă nu ați început să salivați? Haideți să preparăm împreună acest fantastic desert din semințe de mac cu cremă de gălbenuș și ciocolată!

Puteți găsi mai multe rețete minunate și pe pagina noastră de Facebook

Dacă sunteți în căutarea pentru mai multe bunătăți, atunci încercați cu siguranță aceasta


O rețetă delicioasă pentru un desert cu semințe de mac și vanilie:

De ce vom avea nevoie:

Aluat:

  • 8 albușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 100 g semințe de mac măcinate
  • nucă de cocos rasă, după gust
  • 6 linguri de făină semi-grosieră

cremă:

  • 8 gălbenușuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 3 dl lapte
  • 1 lingură de amidon
  • 2 linguri de pudră de cremă
  • 50 g unt

pe deasupra:

  • o jumătate de ceașcă de cafea
  • 150 g de biscuiți zdrobiți
  • 180 g de ciocolată neagră
  • 2 linguri de lapte

Cum se procedează:

1) Începeți prin a bate albușurile de ou și zahărul până când acestea devin tari. Apoi adăugați făina, semințele de mac și nuca de cocos. Se amestecă bine și faceți un aluat frumos și neted.

2) Acum pregătiți o tavă de copt și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți aluatul uniform pe foaia de copt. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.

3) Continuați cu crema. Bateți gălbenușurile de ou cu zahărul. Într-un alt castron, dizolvați amidonul în lapte și adăugați-l la amestecul de gălbenușuri de ou. Începeți să încălziți acest amestec la foc mic. După un timp, adăugați praful de cremă. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă și apoi dați-o deoparte. Adăugați untul în crema caldă și amestecați-l bine.

4) După ce aluatul este copt și răcit, ungeți-l cu crema noastră. Întindeți deasupra cremei biscuiții neșlefuiți pe care i-am înmuiat în cafea.

5) Se topesc ciocolata și untul într-o baie de aburi. La final, întindeți această glazură de ciocolată peste desertul nostru și neteziți uniform. Se lasă să se răcească.

Leave a Response