despre hrană

Înghețată de casă cu cremă de napolitană în formă de tort – Copiii o adoră!

Bine ați venit la o rețetă delicioasă de înghețată de casă cu cremă de napolitane în formă de tort, care vă va încânta nu numai prin gustul său, ci și prin prepararea sa ușoară! Cu acest deliciu vă veți bucura de o experiență răcoritoare de înghețată. Copiii o adoră și o veți adora și voi. Pregătiți-vă pentru o irezistibilă călătorie cremoasă în lumea bunătăților de casă cu napolitane crocante, înghețată cremoasă și o simfonie bogată de arome. Haideți să o facem!

De asemenea, vizitați grupul nostru de Facebook , unde veți găsi sfaturi minunate în fiecare zi.


Înghețată de casă cu cremă de napolitană în formă de tort

De ce vom avea nevoie:

Cremă:

  • 4 gălbenușuri de ou + 120 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 500 ml smântână de lapte 33%
  • 3 g vanilină

Altele:

  • 2 foi de napolitane (17 cm)

Cum se procedează:

1.

2. Cremă: Se toarnă laptele într-o altă cratiță, se încălzește și se amestecă la foc mic. Apoi, turnați treptat laptele încălzit în oala cu amestecul de gălbenușuri de ou pe foc, amestecând în același timp – gătiți până când crema este omogenă și, când este gătită, turnați crema într-un bol.

3. Se toarnă crema de lapte 33% într-un bol mare și se aromatizează cu vanilină – se bate până când devine tare și spumoasă.

4. Se toarnă crema în spuma tare și se amestecă cu o spatulă.

5. Așezați apoi o felie de napolitană cu diametrul de 17 cm pe farfurie, introduceți cercul și întindeți crema pregătită. Se acoperă cu a doua napolitană și se dă la frigider timp de 4-5 ore.

6. Serviți înghețata de casă cu cremă de napolitană în formă de tort cu dragoste, mult gust și plăcere.

Prieteni, vă dorim mult bun gust!

Dacă aveți și dumneavoastră o rețetă preferată, postați-o în grupul nostru de pe Facebook și vizitați grupul, unde veți găsi în fiecare zi o mulțime de rețete minunate.


GHID VIDEO:

Leave a Response