despre hrană

Iubita prăjitură cu nucă și lămâie care este gata în cel mai scurt timp

Prepară o delicioasă plăcintă cu nuci și lămâie pe care o vei îndrăgi și care va fi gata în cel mai scurt timp. Această plăcintă combină aroma bogată a nucilor cu o notă răcoritoare de lămâie, creând o combinație perfectă de arome. Ideală pentru orice ocazie, această rețetă rapidă și ușoară vă va permite să creați un desert care va fi pe placul tuturor iubitorilor de dulciuri. Bucurați-vă de această prăjitură populară care nu este doar delicioasă, ci și simplu de preparat.

Dacă și tu ai o rețetă preferată, nu uita să ne spui despre ea în grupul nostru de Facebook și să vizitezi grupul , unde vei găsi o mulțime de rețete minunate în fiecare zi.


Plăcintă cu nuci și lămâie

De ce avem nevoie:

Pentru aluat:

  • 400 g de făină
  • 10 g praf de copt (sau 5 g bicarbonat de sodiu)
  • 4 g sare
  • 150 g zahăr (sau după gust – dacă doriți, puteți face aluatul fără zahăr)
  • 200 g unt moale
  • 4 gălbenușuri de ou
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 30 ml suc de lămâie (îl puteți înlocui cu apă, lapte, chefir sau smântână)

Pentru meringi:

  • 4 albușuri (reci, abia scoase din frigider)
  • 150 g de zahăr
  • 6 g zahăr vanilat

Altele:

  • 1 lămâie
  • 200 g stafide
  • 150 g nuci

Cum se procedează:

1. Pregătiți aluatul.

2. Apoi adăugați untul moale tăiat în bucăți – amestecați totul cu mâinile pentru a obține un aluat omogen. Acesta trebuie să fie sfărâmicios, dar să-și păstreze forma atunci când este strâns în mâini.

3. Faceți o fântână în mijlocul aluatului, apoi adăugați gălbenușurile de ou și turnați sucul de lămâie. Se amestecă și se frământă aluatul astfel încât să se adune într-o singură bilă. Nu trebuie să frământați prea mult, doar atât cât să păstrați suprafața netedă, iar interiorul trebuie să păstreze o textură sfărâmicioasă.

4. Puneți aluatul într-un castron și acoperiți-l cu un capac. Se lasă la frigider pentru cel puțin 15 minute.

5. Uscați nucile într-o tavă uscată și lăsați-le să se răcească, apoi tăiați-le cu un cuțit.

6. Spălați stafidele și acoperiți-le cu apă clocotită – lăsați-le la infuzat câteva minute. Apoi scoateți-i din apă și stoarceți-i bine cu mâinile.

7. Clătiți lămâia cu apă caldă, apoi tăiați-o în bucăți, îndepărtați sâmburii și puneți-o în recipientul blenderului – amestecați până obțineți un piure omogen.

8. Formează: Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l cu mâinile pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Ar trebui să obțineți un aluat uniform, iar la final, treceți un rulou de bucătărie peste suprafață pentru a face suprafața mai netedă și mai uniformă.

9. Întindeți uniform lămâia rasă și stafidele.

10. Pregătiți meringele.

11. Presărați nucile pregătite peste stratul de bezea.

12. Introduceți tava de copt în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 170 °C și coaceți încă 20-25 de minute, până când bezelele sunt gata.

13. După ce s-au copt, serviți-le cu drag și multă savoare.

Prieteni, vă dorim să aveți un gust bun!

Leave a Response