despre hrană

Minunată plăcintă dulce de mere cu cremă de lămâie – Perfectă pentru o cafea fierbinte!

Bucură-te de o magică plăcintă dulce de mere cu cremă de lămâie, perfectă pentru o cafea fierbinte! Această tartă combină gustul proaspăt al merelor cu o cremă de lămâie fină și răcoritoare, creând o armonie perfectă de dulceață și acrișor.

De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi zilnic sfaturi minunate.


Plăcintă de mere cu cremă de lămâie

De ce vom avea nevoie:

Aluat:

  • 2 ouă
  • 5 linguri de zahăr (100 g)
  • 8 g zahăr vanilat
  • 3 linguri de unt topit (60 g)
  • 4 linguri de ulei (40 ml)
  • 1 lingură de praf de copt (4 g)
  • 360 g făină

Cremă:

  • 1 ou
  • 3 linguri de zahăr (60 g)
  • 3 linguri de amidon (50 g)
  • coaja rasă de 1/2 lămâie
  • 2 căni mari de lapte (360 ml)
  • 2 linguri de unt înmuiat (20 g)
  • 1/2-1 lingură de suc de lămâie

Umplutură:

  • 3-4 mere roșii dulci și suc de lămâie – după gust
  • Felii de aluat de 2,5 cm lungime

Altele:

  • Zahăr cristal – pentru presărarea finală
  • 1 lingură de gem de caise sau miere – pentru ungerea finală

Cum se procedează:

1. Aluat: Într-un castron, se bat ouăle, se toarnă zahărul și se adaugă zahărul vanilat. În continuare, se toarnă untul topit și se adaugă uleiul – se amestecă. La final, se toarnă praful de copt și se adaugă făina – se amestecă bine cu mâinile și se lucrează în 2 bile de aluat.

2. Pregătiți o formă de copt cu diametrul de 26 cm, tapetată cu pergament, și întindeți aluatul întins în ea.

3. Cremă: Într-o cratiță mică, se bat ouăle, se toarnă zahărul, se adaugă amidonul de porumb și se asezonează cu coaja rasă de 1/2 lămâie – se amestecă bine. Se toarnă apoi laptele și se fierbe la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă. Apoi se ia de pe foc și se adaugă untul înmuiat și se toarnă sucul de lămâie – se amestecă bine și crema este gata!

4. Întindeți crema rezultată frumos peste aluatul din formă și lăsați-o deoparte pentru o vreme.

5. Titlu: Se așază pe o farfurie semilunetele de mere dulci roșii și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se amestecă ușor și se alternează cu felii de patiserie de 2,5 cm pentru a aranja crema în formă de floare.

6. La final, se presară cristalul cu zahăr și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute la 180 °C, până când devine auriu.

7. Pentru finisare, ungeți prăjitura coaptă cu gem de caise sau miere, după gust.

8. Serviți-o cu dragoste, mult gust și bucurie.

Prieteni, vă dorim să aveți un gust bun!

Dacă aveți și dumneavoastră o rețetă preferată, postați-o în grupul nostru de pe Facebook și vizitați grupul, unde veți găsi în fiecare zi o mulțime de rețete minunate.


GHID VIDEO:

Leave a Response