Frigăruile par a fi un fel de mâncare banală. Cel puțin în practică. Probabil că vi s-a întâmplat o dată sau de două ori ca, în ciuda eforturilor voastre, să vă iasă fie tari, fie uscați la mijloc, așa că toată magia a dispărut. Vrei să eviți o gafă culinară și să te bucuri de niște frigărui suculente și gustoase? În acest caz, poți experimenta puțin și poți adăuga în amestec câteva legume. Rezultatul va depăși toate așteptările.

Secretul noilor fashirkas

Frigăruile suculente pot fi potrivite pentru tine. Pentru a le îmbunătăți textura, mulți oameni adaugă la carne un piure de cartofi fierți sau o chiflă înmuiată în lapte. Dar chiar și în aceste cazuri, nu funcționează întotdeauna așa cum s-a planificat. Chiar și atunci când ne supraveghem atent mâncarea prăjită la tigaie și verificăm constant temperatura de prăjire. Dacă răbdarea noastră a fost pusă la încercare și frigăruile sunt din nou tari ca talpa, merită să le mai dăm o șansă. Doar adăugați câteva crenguțe de conopidă și frigăruile vor fi suculente, iar gustul lor se va îmbunătăți cu siguranță.

Fashirky cu conopidă: ingrediente

Acum că știm ingredientul secret al suculentului fashirkas, este timpul să cunoaștem ingredientele de bază:

  • 500 g carne tocată,
  • 3 buchețele de conopidă,
  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 2 căței de usturoi,
  • pesmet,
  • sare și piper.

Opțional:

  • rulou înmuiat în lapte

Mod de preparare:

Se toacă mărunt ceapa și se prăjește în puțin ulei. Se spală bine buchețelele de conopidă, se dau pe răzătoare și se adaugă în castron. Adăugați carnea, ceapa, usturoiul tocat sau zdrobit, oul și, eventual, un rulou înmuiat în lapte. Se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se frământă bine carnea. Se modelează amestecul în chiftele. Totuși, înainte de a le acoperi cu pesmet, este bine să le împăturiți din mână în mână, pentru ca carnea să se aerisească mai bine. Apoi prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu grăsime până când se rumenesc pe ambele părți.

Adăugați condimentele în chiftele

Dacă astfel de fashiris nu vi se par suficient de convingătoare, puteți varia carnea cu diferite condimente. Bineînțeles, puteți ajunge la un amestec de condimente gata preparat, dar îl puteți și inventa singur. Pentru tapet culinar, puteți lua turmeric, puțin praf de curry, paprika iute și afumată și ierburi aromatice rozmarin, cimbru și puțin oregano.

Articole înrudite:

Acompaniamentul perfect pentru o cină de vară sau un grătar. Va fi gata în câteva minute

Cum să coaceți o șuncă la cuptor pentru a o face suculentă? Această băutură populară va face minuni pentru ea