Cumnata mea mi-a dezvăluit rețeta celei mai bune prăjituri cu căpșuni pe care am mâncat-o vreodată. Ea știe rețeta de la patiseria unde lucrează – plăcinta se vinde acolo sub formă de rulouri calde. Îi datorează totul produsului lactat, care o face pe toată pufoasă, umedă și eteric de delicioasă.

Produse de patiserie de casă nu are concurență, dar această rețetă de la cumnata mea este într-adevăr una dintre cele mai bune pe care le-am încercat în ultima vreme. Prăjitura cu căpșuni menționată mai sus este plăcinta perfectă pentru orice ocazie. Se prezintă frumos și se păstrează proaspătă zile întregi. Merită să remarcăm, totuși, că dispare mult mai repede din conservă pentru că este nespus de delicioasă și îmi amintește de prăjitura pe care o servea bunica mea când eram copil.

Cumnata mea mi-a dat o rețetă de la magazinul de dulciuri pentru o plăcintă pufoasă cu căpșuni

Specialitățile din magazinele de dulciuri sunt uneori chiar mai bune decât cele pe care le servim acasă. Din fericire, cumnata mea, care lucrează într-una dintre patiserii, mi-a dat o rețetă pentru o prăjitură excepțional de pufoasă cu căpșuni. Tortul din această rețetă este un bestseller la ea și este greu de rezistat. Eu am încercat-o acasă și vă dau cuvântul meu, dispare din conservă cât ai zice pește și are un gust minunat la o cafea de după-amiază sau ca o gustare ușoară.

Secretul prăjiturii cu căpșuni nu stă doar în fructele suculente și coapte, ci și în celelalte ingrediente. Pentru ca prăjitura să fie perfect moale, pufoasă și umedă, nu trebuie să uitați de produsele lactate. Cumnata mea mi-a recomandat să folosesc chefir. Ouăle, zahărul, făina, uleiul, zahărul vanilat sunt de asemenea esențiale, iar cireașa de pe tort este crumble-ul dulce. Combini totul cum trebuie și asta este practic toată filozofia din spatele ei! Rețeta detaliată o voi dezvălui mai jos.

Prăjitură cu căpșuni și chefir. Rețetă de la patiserie dată de cumnata mea.


Ingrediente pentru prăjitură:

  • 320 g făină de grâu (tip până la 550),
  • 100 g zahăr,
  • 500 g căpșuni,
  • 125 ml de ulei,
  • 125 ml de chefir,
  • 3 ouă mari,
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat,
  • linguriță praf de copt,
  • un vârf de cuțit de sare.

Ingrediente pentru crumble:

  • 2 linguri de unt,
  • 2 linguri de zahăr,
  • 4 linguri de făină de grâu.

Mod de preparare:

  1. Începeți cu crumble-ul. Zdrobiți toate ingredientele cu mâinile, formând la final o bilă pe care o puneți în folie alimentară și apoi în frigider.
  2. Se spală căpșunile, se îndepărtează codițele și se taie în jumătăți sau bucăți mai mici.
  3. Se bat ouăle într-un castron, se adaugă zahărul, zahărul vanilat și se amestecă totul un timp până se obține o masă pufoasă și ușoară.
  4. Apoi, pentru amestecând constant, se toarnă în ouc ulei, chefirul, se adaugă un vârf de cuțit de sare, praful de copt și se adaugă treptat făina. Se amestecă toate ingredientele la viteză medie până când toate sunt combinate și nu rămân cocoloașe vizibile.
  5. Gata se toarnă aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. pentru coacere. Împrăștiați căpșunile în mod egal pe partea de sus a prăjiturii. Presărați ușor fructele în aluat.
  6. Așezați crumble-ul deasupra căpșunilor.
  7. Coaceți prăjitura la 170 de grade timp de aproximativ 45 de minute. La final, se lasă să se răcească și se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Articole înrudite:

Fac prăjitură cu iaurt într-o clipă. Este moale, dulce și dispare cât e încă cald

Iau căpșuni și le acopăr cu aluatul. În scurt timp, am creat un desert pe care nu-l veți găsi nicăieri