despre hrană

Plăcintă cu mere umedă – Se topește pe limbă!

Fără îndoială, există o mulțime de rețete pentru plăcinte cu mere, așa că ți-am pregătit încă una, și mai cu mere! Veți avea nevoie de multe mere pentru a face această plăcintă cu mere, dar nu de atât de mult aluat! Este parfumată, umedă și gustul ei este mai intens ca niciodată! Delectează-te pe tine și pe cei dragi cu acest deliciu dulce. Cu o ceașcă de cafea excelentă vă veți simți minunat.

De asemenea, vizitați grupul nostru de Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Plăcintă umedă cu mere

Ce vom avea nevoie:

Aluat:

  • 2 ouă
  • vârf de cuțit de sare
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 100 ml lapte
  • 20 g unt topit
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 80 g făină de grâu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4-5 mere dulci + sucul de la 1/2 lămâie

Pentru decorare și stropire:


Cum să procedați:

1. Aluat: Bateți ouăle într-un bol mare și adăugați un vârf de sare – bateți bine. Apoi, adăugați zahărul și zahărul vanilat și bateți până devine spumos. Apoi turnați laptele, turnați untul topit și încorporați coaja rasă de la 1 lămâie. Se toarnă apoi făina de grâu și praful de copt – se amestecă bine.

2. Într-un alt bol, puneți merele dulci curățate, tăiate felii subțiri și stropiți-le cu sucul proaspăt de la 1/2 lămâie – amestecați bine.

3. Adăugați merele dulci cu lămâie în amestecul de aluat și amestecați bine.

4. Se întinde aluatul rezultat într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament cu diametrul de 18 cm, care este unsă cu unt și presărată cu făină, apoi se întinde uniform și neted.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute la 180°C.
Lăsați prăjitura să se răcească bine după coacere, fără să o scoateți din formă.

6. La final, decorați-o cu zahăr pudră și serviți-o cu dragoste, mult gust și vigoare.

Prieteni, vă dorim să aveți un gust bun!

Împărtășește această rețetă fantastică cu prietenii tăi! Sunt sigur că și ei se vor bucura de ea! De asemenea, puteți verifica .

Leave a Response