despre hrană

Prăjituri delicate de brioșe de ciocolată cu cremă de iaurt-vanilie – Yummy!

Pregătește aceste prăjituri delicate unice de brioșe cu ciocolată cu cremă de iaurt-vanilie. Această rețetă este perfectă atât pentru cofetarii începători, cât și pentru cei avansați care caută un desert rapid și gustos. Iaurtul conferă brioșelor moliciune și finețe, combinate cu aluatul de ciocolată, o prospețime ușoară. Sunt fabuloase și fermecătoare la prima vedere. Cu o ceașcă de cafea excelentă vă veți simți ca în paradis.

Vizitați și grupul nostru de pe Facebook, unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Prăjituri delicate de brioșe cu ciocolată și cremă de iaurt-vanilie

De ce vom avea nevoie:

Aluat de ciocolată:

  • 2 ouă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură de vanilie lichidă
  • 100 ml ulei
  • 125 g iaurt alb
  • 200 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 50 g cacao
  • 80 g ciocolată cu lapte

Cremă:

  • 1 ou mic sau 1 gălbenuș de ou
  • 8 g zahăr vanilat
  • 20 g zahăr
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 250 g iaurt alb grecesc

Pentru decorare și stropire:


Cum se procedează:

1. Aluat de ciocolată: Într-un castron mare, bateți ouăle, adăugați un vârf de cuțit de sare, amestecați zahărul și turnați vanilia lichidă. Apoi se toarnă uleiul și se adaugă iaurtul alb – se amestecă. Apoi se toarnă ingredientele uscate cernute: făina, praful de copt și cacaua și în final se adaugă ciocolata cu lapte – se amestecă bine.

2. Cremă: Într-un castron mai mic, se toarnă oul sau gălbenușul de ou, se adaugă vanilia și zahărul, apoi se adaugă amidonul de porumb și se amestecă. În cele din urmă, se adaugă iaurtul alb grecesc – se amestecă bine până la omogenizare.

3. Pregătiți formele de brioșe și așezați în ele brioșele decorative. Apoi, folosind o lingură sau un fel de lingură, întindeți aluatul de ciocolată rezultat și acoperiți-l cu crema de iaurt-vanilie. La final, decorați cu bomboane de ciocolată.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 175 °C, până când se rumenesc.

5. După coacere, scoateți brioșele din forma de brioșe și serviți-le cu dragoste, cu mult gust și cu zâmbetul pe buze.

Prieteni, vă dorim mult bun gust!

Dacă aveți și dumneavoastră o rețetă preferată, postați-o în grupul nostru de pe Facebook și vizitați grupul, unde veți găsi în fiecare zi o mulțime de rețete minunate.


GHID VIDEO:

Leave a Response