despre hrană

Pregătiți rapid și ușor chifteluțe luxoase de dovlecei

Astăzi vă aducem o rețetă pentru un fel de mâncare irezistibil, care este chifteluțe de dovlecei cu smântână. Această rețetă include o combinație unică de dovlecei cu legume și un dressing cu smântână pentru a le da aroma potrivită. Sunt irezistibil de crocante și foarte delicioase. Un delicios și mai ales simplu deliciu sărat este pe masă!

Chifteluțe de dovlecel cu smântână

De ce vom avea nevoie:

  • 2 dovlecei
  • 1,5 linguriță de sare
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 3 ouă
  • 4 linguri de făină simplă
  • 1 buchet de ceapă de primăvară verde
  • 100 g brânză

Altele:

  • 30 ml ulei vegetal – pentru prăjit

Dressing:

  • 100 g smântână
  • 2 căței de usturoi

Cum să procedați:

1. Radeți dovleceii pe o răzătoare aspră, adăugați o jumătate de linguriță de sare și lăsați să stea 10 minute.

2. Între timp, se rad morcovii pe o răzătoare fină și, după 10 minute, se stoarce sucul în exces din dovlecei.

3. Radeți cartofii curățați de coajă pe o răzătoare grosieră și aruncați apa.

4. Amestecați amestecul de legume într-un bol, condimentați cu piper negru, apoi adăugați oul bătut – amestecați bine.

5. Apoi, adăugați făina simplă la amestec – amestecați din nou și lăsați amestecul sub folie timp de 15-20 de minute.

6. Apoi adăugați ceapa verde tocată și brânza rasă la ingrediente – amestecați bine.

7. Pregătiți o tigaie cu ulei încins și prăjiți chifteluțele sub raft, la foc mediu, pe ambele părți, până devin aurii și crocante.

8. Într-un bol mic, amestecați smântâna cu usturoiul și ierburile care vă plac – amestecați și dressingul este gata!

9. După prăjire, serviți-le cu dressingul preparat și cel mai important cu dragoste și mult gust.

Prieteni, vă dorim un gust bun!

Leave a Response