Pregătiți rapid și ușor chifteluțe luxoase de dovlecei
Astăzi vă aducem o rețetă pentru un fel de mâncare irezistibil, care este chifteluțe de dovlecei cu smântână. Această rețetă include o combinație unică de dovlecei cu legume și un dressing cu smântână pentru a le da aroma potrivită. Sunt irezistibil de crocante și foarte delicioase. Un delicios și mai ales simplu deliciu sărat este pe masă!
Chifteluțe de dovlecel cu smântână
De ce vom avea nevoie:
- 2 dovlecei
- 1,5 linguriță de sare
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 3 ouă
- 4 linguri de făină simplă
- 1 buchet de ceapă de primăvară verde
- 100 g brânză
Altele:
- 30 ml ulei vegetal – pentru prăjit
Dressing:
- 100 g smântână
- 2 căței de usturoi
Cum să procedați:
1. Radeți dovleceii pe o răzătoare aspră, adăugați o jumătate de linguriță de sare și lăsați să stea 10 minute.
2. Între timp, se rad morcovii pe o răzătoare fină și, după 10 minute, se stoarce sucul în exces din dovlecei.
3. Radeți cartofii curățați de coajă pe o răzătoare grosieră și aruncați apa.
4. Amestecați amestecul de legume într-un bol, condimentați cu piper negru, apoi adăugați oul bătut – amestecați bine.
5. Apoi, adăugați făina simplă la amestec – amestecați din nou și lăsați amestecul sub folie timp de 15-20 de minute.
6. Apoi adăugați ceapa verde tocată și brânza rasă la ingrediente – amestecați bine.
7. Pregătiți o tigaie cu ulei încins și prăjiți chifteluțele sub raft, la foc mediu, pe ambele părți, până devin aurii și crocante.
8. Într-un bol mic, amestecați smântâna cu usturoiul și ierburile care vă plac – amestecați și dressingul este gata!
9. După prăjire, serviți-le cu dressingul preparat și cel mai important cu dragoste și mult gust.
Prieteni, vă dorim un gust bun!