despre hrană

Pregătiți un tort de piersici foarte gustos cu cremă de cremă, care vă va completa perfect cafeaua de după-amiază

Pregătiți o plăcintă cu piersici foarte gustoasă, cu cremă de smântână, care vă va completa perfect cafeaua de după-amiază. Această plăcintă combină gustul dulce al piersicilor suculente cu finețea unei umpluturi cremoase, creând o combinație delicioasă care vă va încânta simțurile. Să mergem la !

De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Plăcintă cu piersici și smântână

De ce vom avea nevoie:

Pentru aluat:

  • 1,5 căni de făină simplă
  • 2 linguri smântână
  • 120 g unt
  • o linguriță de praf de copt

Pentru umplutură:

  • 800 g piersici sau caise tari (sau alte fructe)

Pentru cremă:

  • un ou
  • 1,5 pahare de smântână
  • ½ cană făină simplă
  • 1½ căni zahăr
  • 2 g vanilină (puteți înlocui 1-2 plicuri de zahăr vanilat, 1-1,5 sticle de esență de vanilie sau 1-2 lingurițe de extract de vanilie)

Volumul borcanului utilizat este de 250 ml.


Cum să procedați:

1. Pregătiți aluatul: turnați untul topit într-un castron adânc. Adăugați făina cernută, praful de copt și smântâna. Se obține un aluat moale, omogen, neaderent.

2. Puneți aluatul într-o pungă de plastic și puneți-l în frigider. Apropo, îl puteți păstra în frigider timp de mai multe zile.

3. Într-un bol adânc, puneți ouăle, smântâna, zahărul, făina cernută și vanilia. Se amestecă cu un tel până se omogenizează, având grijă să se spargă eventualele cocoloașe.

4. Pregătiți umplutura: tăiați piersicile felii.

5. Asamblați plăcinta: întindeți aluatul cu mâinile pe fundul și pe pereții unei forme rotunde de tort de 22 cm.

6. Așezați feliile de piersici în forma pregătită.

7. Turnați treptat crema pe foaia de copt, așteptați să se pătrundă în fructe și distribuiți-o uniform. Întoarceți ușor foaia de copt la sfârșit.

8. Coaceți tortul timp de 45-50 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 °C.

9. Se transferă pe o farfurie și se lasă să se răcească complet.

10. Porționați și serviți cu poftă!

Poftă bună!

Leave a Response