Rețetă pentru gât de porc pe ceapă și varză
Căutați o rețetă grozavă și delicioasă pe delicatese cu care să răsfățați familia în acest weekend? Vă vom prezenta pas cu pas o rețetă excelentă de ceafă de porc pe ceapă și varză. Nu aștepta nimic și grăbește-te cu pregătirile până nu este prea târziu, orice bucătar și bucătăreasă începătoare o poate face! Familia ta și tu veți iubi această rețetă și o veți face mai des!
Gât de porc delicat cu ceapă și varză
De ce vom avea nevoie:
Ingrediente:
Amestec:
- 3-4 cepe
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță oregano
- 3 lingurițe piper roșu măcinat
- 2-3 linguri oțet
- 1 linguriță muștar
Altele:
- 3 kg de varză
- 2 cepe
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 2 lingurițe piper roșu măcinat
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță coriandru
- 7 linguri de ulei vegetal
- 2 roșii
- 200 g brânză mozzarella
Cum să procedați:
1. Tăiați carnea de porc în felii groase.
2. Se pune ceapa tocată mărunt într-un bol și se condimentează cu sare, piper negru măcinat, oregano și piper roșu măcinat, apoi se adaugă muștarul – se amestecă bine și se aplică amestecul pe feliile de porc din bol – se amestecă bine și se lasă la frigider timp de 1 oră.
3. Întindeți varza albă tocată pe foaia de copt, presărați ceapa tocată mărunt și asezonați cu sare, piper negru măcinat, piper roșu măcinat, busuioc, coriandru și stropiți cu ulei de măsline – amestecați bine cu mâinile.
4. Scoateți apoi din frigider carnea marinată în amestec, așezați-o peste ceapă și acoperiți cu folie.
5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute la 200 °C.
6. Când timpul de coacere a expirat, scoateți tava din cuptor, aranjați rondelele de roșii și presărați roșiile cu mozzarella rasă.
7. Coaceți pentru încă 10 minute la 200 °C.
8. După coacere, serviți cu dragoste, mult gust și grație.
Prieteni, vă dorim un gust bun!