Bananele prea coapte și aproape negre se apropie pe zi ce trece tot mai mult de coșul de gunoi. În loc să irosiți produse valoroase, este mai bine să faceți din ele o pâine gustoasă cu banane. Se dovedește a fi cel mai puțin tentant și de lungă durată fruct care dezvoltă un gust extrem de dulce și o aromă delicioasă. Este nevoie doar de câteva minute de amestecare și o oră de coacere pentru a vă bucura de deliciul făcut în casă.

Pâine de banane cu fibre – lista de cumpărături

Pofta de dulce apare brusc și nu se lasă până nu este satisfăcută. Dacă doriți să vă păstrați o rezoluție fermă de a evita pe cât posibil dulciurile nesănătoase, alegeți o alternativă mai prietenoasă cu dieta. Este vorba despre pâinea cu banane, produse de patiserie aromate și umedecare combină dulceața bananelor cu gustul ușor al nucilor în fiecare îmbucătură. Este perfectă nu numai pentru foamea în creștere, ci și pentru un mic dejun rapid sau o gustare leneșă după-amiaza.

Ingrediente pentru pâinea cu banane:

  • 250 g făină de grâu,
  • 4 banane bine coapte,
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu,
  • ¼ linguriță de sare,
  • ½ linguriță de scorțișoară pudră,
  • 115 g de unt,
  • 120 g zahăr brun,
  • 2 ouă mari,
  • 80 g iaurt alb,
  • 1 linguriță de extract de vanilie,
  • Opțional: 100 g de nuci.

Rețetă dovedită pentru pâine cu banane

  1. Puneți bananele decojite într-un castron curat și zdrobiți-le bine cu o furculiță. Într-un alt bol, amestecați făina de grâu cernută, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
  2. Se amestecă piureul de banane cu untul topit și zahărul brun. Apoi se bat ouăle la temperatura camerei, unul câte unul, amestecând scurt după fiecare. La final, adăugați iaurtul și extractul de vanilie.
  3. Adăugați ingredientele uscate la cele umede și amestecați ușor cu o spatulă de silicon. Puteți adăuga și nucile tocate în această etapă.
  4. Puneți aluatul într-o formă de tort de 23 × 13 cm tapetată cu hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 180 °C (căldură inferioară și superioară).
  5. Cât timp se coace pâinea cu banane? Se lasă prăjitura în cuptorul bine încins timp de aproximativ o oră. Puteți testa pâinea cu un bețișor de pâine uscat timp de 5-10 minute înainte de a o scoate.
  6. Scoateți pâinea cu banane gata preparată din cuptor și lăsați-o să se răcească complet. Când ajunge la temperatura camerei, o puteți scoate în siguranță din tava de pâine. Poftă bună!

Cum se păstrează pâinea cu banane după coacere?

Gustoasă, pufoasă și umedă, pâinea cu banane este o alegere excelentă pentru prânz sau pentru o gustare la amiază. Dacă nu manipulați pâinea coaptă în aceeași zi, asigurați-vă că este depozitată corespunzător. Cel mai bine este să o puneți într-un recipient etanș și apoi să o puneți în frigider. Când îl scoateți, așteptați doar câteva minute sau încălziți-l în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.

Este bine de știut că pâinea cu banane este potrivită pentru congelare. Cel mai bine este să o păstrați în congelator cât timp este încă proaspătă, dar complet răcită. În aceste condiții, se va păstra timp de câteva luni. Cu toate acestea, dacă alegeți să păstrați pâinea cu banane la temperatura camerei, încercați să consumați pâinea dulce în cel mult două zile.

Articole înrudite:

Această plăcintă pufoasă cu vișine dispare din farfurie într-o clipă. Rețeta este o joacă de copii

De fiecare dată când fac această plăcintă, toată lumea îmi cere rețeta. O foaie de copt nu este suficientă