despre hrană

Rețeta unei femei leneșe – doar puneți în straturi toate ingredientele și puneți-le în cuptor

Ne plac preparatele rapide, ușoare și delicioase , în care nu trebuie să murdărești o grămadă de vase. Îți va plăcea această rețetă de femeie leneșă. Toate ingredientele sunt puse într-o singură tavă și coapte. Un deliciu pentru zilele în care ai prefera să petreci mai puțin timp în bucătărie!


De ce vom avea nevoie:

  • 1 kg varză albă
  • 700 g carne tocată
  • o ceapă mare
  • un morcov mare
  • 3-4 roșii mici (puteți înlocui roșiile din conservă sau sosul de roșii)
  • 4 linguri smântână
  • 20-30 g unt (opțional)
  • sare, piper negru măcinat, condimente pentru carne – după gust

Dacă doriți, puteți adăuga ½ cană de orez la amestecul de carne.


Cum să procedați:

1.Radeți ceapa și morcovii pe o răzătoare mare.

2.Adăugați 3 linguri de smântână, sare, piper negru măcinat și condimente pentru carne după gust.

3.Adăugați carnea tocată. Amestecați foarte bine.

4.Tocați varza mărunt. Presărați-le cu sare și frământați bine cu mâinile.

5.Întindeți varza pregătită și amestecul de carne în straturi alternante într-o tavă adâncă. Varza trebuie să formeze stratul superior.

6.Tăiați roșiile în felii și așezați-le pe stratul de varză. Ungeți-le cu o lingură de smântână fermentată (le puteți stropi pur și simplu cu ulei).

7.Dacă pregătiți un fel de mâncare din carne mai slabă și mai uscată, puteți adăuga deasupra puțin unt tăiat cubulețe.

8.Acoperiți tava de copt cu folie și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 200 °C. Coaceți timp de 30-40 de minute. Apoi îndepărtați folia de la suprafață și coaceți încă 15-20 de minute, până se rumenesc.

9.Scoateți vasul parfumat, gustos și atrăgător din cuptor. Porționați și serviți stropit cu ketchup sau smântână (opțional)!

Vă dorim bun gust.

Leave a Response