Unul dintre cele mai caracteristice feluri de mâncare ale bucătăriei germane este o delicatesă al cărei echivalent se găsește aici. Deși nu există o rețetă unică și testată pentru kartoffelsalat (salată de cartofi germană), cartofii fierți, castraveții și ceapa sunt întotdeauna la bază. Rețeta este ideală pentru meciurile din campionatele europene de fotbal.

Salata de cartofi numită kartoffelsalat este una dintre cele mai tradiționale mâncăruri germane. Aceasta amintește în mod înșelător de o salată de cartofi din Silezia cu slănină afumată și murături. Această salată este deosebit de populară în Ajunul Crăciunului, dar se prepară și oricând pentru prânz. Are un gust delicios datorită folosirii legumelor de sezon, cum ar fi cartofii, ceapa și castraveții murați.

O rețetă emblematică din bucătăria germană. Aveți nevoie doar de un singur ingredient

Pentru preparatul tradițional rețetă pentru kartoffelsalat selectați tipic salată de cartoficare nu se destramă când sunt gătiți. Unii spun că ar trebui să îi decojiți cât sunt încă fierbinți, dar puteți să lăsați coaja și să preparați salata în acest fel. Se prepară puțin diferit în fiecare gospodărie. Puteți folosi ca ingrediente în salată morcovi, ridichi, țelină, castraveți murați sau marinați și chiar cârnați, slănină afumată sau fileuri de hering. Versiunea cu maioneză se prepară de obicei cu o zi înainte de servire.

Rețetă pentru kartoffelsalat tradițional

Ingrediente:

  • un kilogram de cartofi
  • ceapă,
  • 150 g de castraveți murați,
  • 3 linguri de ulei de rapiță,
  • 4 linguri de maioneză,
  • 1 lingură de muștar,
  • pătrunjel,
  • 2 linguri de oțet de vin,
  • sare și piper după gust.

Preparare pas cu pas:

  • Cartofi pentru salată mai întâi frecați bine cu o periuță de dinți și fierbeți-le în piele. Fierbeți-le întregi în apă cu sare timp de zece minute. După ce au fiert, nu le scurgeți imediat, ci le lăsați acoperite în apă câteva minute. Când se răcesc, tăiați cartofii în felii sau cuburi. Puteți, de asemenea, să treceți apă rece peste cartofi pentru a le îndepărta pielițele.
  • Pregătiți toppingul pentru cartofi. Se toacă mărunt ceapa și se călește puțin în bulion. Se ia bulionul de pe foc și se adaugă uleiul, oțetul de vin, muștarul și piperul și se amestecă bine. Se asezonează după gust cu sare și piper.
  • Puneți cartofii în marinată și, între timp se taie castraveții în cuburi. Adăugați-i la cartofi, adăugați pătrunjelul și amestecați ușor.
  • Dacă dorim o variantă cu maioneză,… se scurg cartofii de marinată (ce nu au absorbit cartofii) și se amestecă cu maioneza. Punem salata la frigider pentru cel puțin o oră pentru a permite ca aromele să se combine. Se servește cel mai bine cu cotlete de porc sau friptură.

Când este cel mai bun moment pentru a mânca kartoffelsalat? Toată lumea știe că … în timpul meciului echipei naționale a Germaniei și a altor meciuri de la EURO 2024 sau în orice altă zi!

Articole conexe:

Slovacii se bucură de această delicatesă grecească. În timpul verii va fi cel mai bun adaos

Fac sosul hollandaise ca un bucătar. Nu știu o rețetă mai bună pentru ouă și legume.