despre hrană

Rulouri de varză Moravia pe o foaie de copt: o rețetă veche de varză, mai bună decât clătitele de cartofi

Astăzi vă vom arăta o rețetă veche de varză, care este mai bună decât clătitele de cartofi. Acestea sunt foarte populare rulouri de varză din Moravia pe o foaie de copt. Aveți nevoie doar de o căpățână de varză, trei ouă și carne afumată. În câteva minute aveți gata un prânz delicios pe care întreaga familie îl va adora. Să o facem.


De ce vom avea nevoie:

  • 1 kg de varză – pre-coaptă în apă cu sare
  • 3 ouă
  • 5 linguri de lapte integral sau smântână
  • 100 g pesmet – rulouri sau pâine proaspătă
  • 250 g carne afumată – umăr fiert sau rulat, afumat Moravia
  • sare și piper
  • floare de nucșoară după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei tocat mărunt (opțional)
  • ceapă prăjită până devine aurie
  • 3 linguri de ulei
  • unsoare sau ulei pentru a unge foaia de copt
  • făină grunjoasă pentru a tapeta foaia de copt
  • Opțional: ciuperci și brânză

Cum vom proceda:

1) Scurgeți varza precoaptă, tocați-o și puneți-o într-un bol. Se prăjește ceapa în ulei.

2) Se bat gălbenușurile în lapte, iar albușurile se bat în albușuri în albușuri în albușuri. Se toacă carnea afumată, se macină pesmetul din patiseria veche. Se rade usturoiul .

3) Într-un castron se amestecă varza, carnea afumată, pesmetul, măceșul, usturoiul, ceapa prăjită, gălbenușurile de ou cu lapte și se asezonează totul cu sare și piper – se poate adăuga în amestec paprika, ciuperci și, de asemenea, brânză rasă. La final, amestecați albușul de ou bătut spumă tare în amestec.

4) Se pune în tava de copt pregătită, se întinde uniform și se coace în cuptorul preîncălzit la 190 de grade până când se rumenește.

5) Se servește cu garnitură de cartofi. Se poate mânca și rece cu salată de legume .

SFAT: se presară cu brânză înainte de a termina de copt

Vă dorim să aveți parte de un gust bun!

GHID VIDEO:

Dacă ți-a plăcut această rețetă de rulouri de varză moravică, nu uita să o distribui cu prietenii tăi. De asemenea, puteți vizita rețeta pe

Leave a Response