Cum să profitați la maximum de sezonul fructelor proaspete? Cel mai bun mod este să faci ceva care să le însoțească, care să le pună în valoare aroma și care să fie perfect pentru copii și adulți deopotrivă. Dacă aveți oameni acasă care cer cu insistență mâncare și burțile tuturor freamătă, puteți pregăti clătite cu chefir în cel mai scurt timp. Trebuie doar să amestecați câteva ingrediente, să le prăjiți, să adăugați fructe și ați terminat. Vă garantăm … vor dispărea mai repede decât v-ați aștepta.

Cum se prepară clătitele cu chefir?

Clătite de chefir sunt foarte ușor de preparat. Mulți oameni le numesc „clătite”, deși cele originale sunt făcute cu drojdie, iar în aluat se adaugă mere tăiate felii. Clătitele cu chefir sunt puțin mai groase decât clătitele obișnuite, dar nu au forma clătitelor americane. Clătitele cu chefir pot fi servite cu fructele dvs. preferate (de preferință de sezon), dar dacă vă simțiți elegant, sunt foarte bune cu gem sau pur și simplu ascunsă sub o pătură de zahăr pudră.

Kefir clătite – ingrediente


Pentru a pregăti clătite, trebuie mai întâi să adunați ingredientele:

  • chefir (400 g),
  • o jumătate de cană de făină,
  • ou.


Pregătire:

Într-un bol, amestecați ingredientele folosind un tel sau un blender. Aluatul trebuie să aibă o consistență groasă, dar ușor lichidă. Dacă aluatul este prea gros, îl puteți subția cu puțină apă, iar dacă este prea subțire adăugați o cantitate mică de făină. Coaceți clătitele în ulei încins pe ambele părți. Clătitele finite pot fi mâncate cu toppingurile preferate: căpșuni, afine sau zmeură.

Alte variante de acompaniament

Rețeta de mai sus pare banală, dar și ea poate fi modificată după bunul plac. Dacă vă îngrijorează faptul că clătitele nu vor fi atât de dulci pe cât ați dori, nimic nu vă oprește adăugați un pachet de zahăr vanilat sau folosiți condimente: de exemplu scorțișoară (perfectă pentru a accentua merele) sau cuișoare.

Pentru a face clătitele mai sățioase, le puteți servi cu brânză de vaci. Dacă nu vă place nici această variantă, puteți adăuga o lingură de brânză de vaci în aluat, ceea ce va face clătitele pufoase și sățioase.

Articole înrudite:

Plăcintă cu căpșuni ușoară ca un puf. Rețeta acestei prăjituri nebunești mi-a fost dezvăluită de cumnata mea, bucătar de patiserie

Fac plăcintă cu iaurt într-o clipă. Este moale, dulce și dispare cât e încă caldă