Nu toată lumea știe că, până în Evul Mediu, varza creată era considerată cea mai populară legumă cu frunze verzi din Europa. Deși a cunoscut o perioadă de scădere a interesului, astăzi ne îndreptăm cu plăcere spre frunzele gustoase, alungite și încrețite. O gustare ușor de preparat nu ar trebui să lipsească dintre rețetele cu varză kale din cartea de bucate. Chipsurile de kale vă permit să priviți această legumă într-un mod nou.

Proprietățile kalei crețe nu se pierd în ciuda prelucrării

Nu sunteți un fan al legumelor crude? Sau vă place să experimentați în bucătărie? Avem vești bune pentru dumneavoastră. Varza creață, bogată în multe substanțe nutritive, nu-și pierde prea mult din valoare atunci când este gătită. Este o comoară de vitaminele A și K, care sunt substanțe rezistente la căldură. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la proprietățile acestei legume atunci când preparați chipsuri de kale.

Aceste ingrediente favorizează acuitatea vizuală, coagularea corectă a sângelui și oasele puternice. Printre proprietățile pe care le are varza creată se numără efectul benefic asupra imunității, datorită prezenței vitaminei C.

Cum se prepară chipsurile de varză kale?

Iubitorii de chipsuri de legume pregătesc delicatese nu numai din cartofi, ci și din cartofi dulci, morcovi, rădăcină de țelină sau sfeclă roșie. La acest grup se adaugă delicatese delicate și crocante din frunze verzi de kale. Rețeta este simplă și rapidă.

Ingrediente:

  • 300-400 g de varză creață proaspătă
  • 6 linguri de ulei vegetal pentru prăjit
  • ½ linguriță de sare
  • opțional: pudră de ardei dulce, afumat sau iute – în funcție de preferințele fiecăruia

Mod de preparare:

  1. Se spală și se usucă frunzele de varză kale. Asigurați-vă că ați tăiat tulpinile groase și fibrele care trec prin centru. Tăiați frunzele în bucăți de aproximativ 3 cm lungime.
  2. Așezați frunzele într-un bol mare, stropiți-le cu ulei și adăugați condimentele.
  3. Se întinde un strat de frunze pe o tavă de copt cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150°C (căldură superioară și inferioară). Coaceți timp de trei până la cinci minute pe fiecare parte. Chipsurile de kale trebuie să fie crocante, dar nu arse. În caz contrar, gustul amar va domina.

Chipsuri de kale pentru diferite moduri și ocazii

Nimic nu te împiedică să adaugi la rețetă și câteva picături de suc de lămâie. Dacă îl adăugați înainte de coacere, frunzele verzi vor avea un gust și mai interesant. De asemenea, puteți presăra semințe de susan peste tot.

Aceste chipsuri de kale sunt perfecte ca o gustare de sine stătătoare. Le poți mânca în timp ce te uiți la serialul tău preferat sau ca răsfăț pentru prietenii care vin în vizită. Este alternativa perfectă la produsele pline de calorii care umplu rafturile supermarketurilor. De asemenea, le puteți adăuga în salate sau sandvișuri. De asemenea, sunt tentante ca notă finală la supele cremoase de sezon.

Articole înrudite:

Fulgii de ovăz devin un ucigaș de grăsimi. Mănâncă-l și te vei simți mai ușor

Mănâncă și slăbește. Ciorbele care te vor ajuta să scapi de burtă și de șolduri