despre hrană

Tangerine cheesecake (nu la cuptor)! O altă rețetă excelentă

Se spune că mâncarea bună întărește relațiile. Așa că de ce să nu planificați o după-amiază de întâlnire cu prietenii sau familia și să pregătiți ceva cu adevărat special? Această prăjitură cu brânză și mandarine fără coacere este perfectă.

Dacă și dumneavoastră aveți o rețetă preferată, postați neapărat despre ea în grupul nostru de Facebook și vizitați grupul , unde veți găsi o mulțime de rețete minunate în fiecare zi.


Cheesecake cu mandarine (nu la cuptor)

De ce vom avea nevoie:

Pentru bază:

  • 500 g biscuiți
  • 200 g unt

Pentru stratul de cașcaval:

  • 800 g caș dulce
  • 1 pahar de zahăr (sau după gust)
  • un pahar de smântână
  • 15 g zahăr vanilat
  • 1 portocală
  • pulpa a 2 mandarine
  • 3 linguri de gelatină

Pentru stratul de mandarine:

  • 3 mandarine mari
  • 2 linguri de gelatină
  • 150-200 ml suc de portocale

Am preparat prăjitura într-o formă rotundă cu diametrul de 28 cm.


Cum se procedează:

1. Pregătiți fundul: puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i.

2. Se amestecă biscuiții cu untul topit și răcit.

3. 4. Întindeți amestecul rezultat uniform pe fundul unei foi de copt tapetate cu hârtie de copt. Apoi presați-o bine cu un pahar.

4. Se pune la frigider.

5. Radeți coaja de portocală pe o răzătoare mică (doar partea portocalie). Stoarceți sucul din portocală.

6. Dizolvați gelatina în jumătate din sucul de portocală și lăsați-o să se hidrateze. Apoi se dizolvă la foc mic sau la baie de apă, având grijă să nu se fiarbă, și se amestecă cu restul de suc de portocale.

7. Puneți dulceața , zahărul pudră, zahărul vanilat și smântâna într-un castron adânc. Se amestecă până când amestecul este neted și omogen.

8. Adăugați coaja rasă de portocală.

9. Îndepărtați coaja, coaja și sâmburii de la mandarine. Tăiați-le în cuburi mici. Adăugați-le în amestecul de brânză și amestecați.

10. Adăugați gelatina amestecată cu sucul de portocale. Se amestecă foarte bine.

11. Scoateți aluatul din frigider și întindeți peste el o lingură din amestecul de brânză. Apoi turnați amestecul de brânză de vaci peste el și întindeți-l uniform. Întoarceți tava de mai multe ori.

12. Puneți tortul în frigider pentru cel puțin 60 de minute, până când se întărește complet.

13. Pregătiți stratul de mandarine: Se curăță pielea, fibrele și sâmburii. Aranjați-le frumos pe suprafața prăjiturii.

14. Dizolvați gelatina în sucul de portocale. Lăsați-o să se hidrateze și apoi dizolvați-o la foc mic sau în baie de apă, dar aveți grijă să nu o fierbeți. Se lasă să se răcească. Se întinde apoi pe suprafața prăjiturii cu o lingură.

15. Introduceți tortul în frigider pentru încă cel puțin 60 de minute, până când stratul de mandarine se întărește complet.

16. Scoateți tortul și așezați-l pe o farfurie.

17. Porționați și serviți cu mare plăcere!

Poftă bună!

De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Leave a Response