despre hrană

Tartă prăjită cu ananas caramelizat cu cireșe și aluat moale

Vă prezentăm o rețetă de tartă prăjită de ananas caramelizat cu cireșe și aluat moale care vă va parfuma casa și îi va captiva pe toți cei care o vor gusta. Această plăcintă combină ananasul caramelizat decorat cu cireșe confiate și un aluat irezistibil de moale. Prepararea sa este simplă, dar rezultatul este uimitor și cu siguranță va cuceri inima oricărei persoane cu poftă de dulce.

De asemenea, vizitați grupul nostru de Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Plăcintă prăjită cu ananas caramelizat, cu cireșe și aluat moale

De ce vom avea nevoie:

  • 7 rondele de ananas în sirop
  • 20 g unt – pentru prăjit
  • 15 g zahăr (1 lingură)
  • 7 cireșe confiate

Aluat:

  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță de vanilie lichidă
  • 50 ml ulei vegetal
  • 100 ml lapte
  • 150 g făină simplă
  • 8 g praf de copt

Cum să procedați:

1.

2. Aluat: Într-un bol, se sparg ouăle, se adaugă zahărul, un praf de sare și se condimentează cu vanilie lichidă – se bat/se amestecă cu un tel. Apoi, turnați uleiul și turnați laptele – bateți/amestecați. La final, se toarnă făina cernută și praful de copt – se amestecă bine până la omogenizare.

3. Se toarnă aluatul rezultat peste ananasul prăjit cu cireșe din tigaie, se întinde frumos și se omogenizează – se prăjește sub capac timp de 10-15 minute la foc mic până devine crocant.

4. După prăjire, întoarceți prăjitura folosind o farfurie pe partea opusă și lăsați-o în tigaie timp de aproximativ 5 minute.

5. Serviți-o cu dragoste, gust deosebit și bucurie.

Prieteni, vă dorim un gust bun!

VIDEO GHID:

Leave a Response