Dacă visați la un mic dejun dulce – vafele belgiene conform acestei rețete vă vor atrage. Deliciul iese surprinzător de moale și arată și mai gustos cu topping-ul preferat. Prepararea este absolut simplă.

Această rețetă de vafe este deosebit de bună mai ales vara, când avem poftă de deserturi dulci, dar simple. Atunci nu avem timp să coacem prăjituri ore în șir, ci să coacem vafe belgiene fantastice în câteva minute. Cum să le preparați? Verifică mai jos.

Aceasta este gustarea mea preferată de vară. Aș putea mânca aceste vafe în fiecare zi la micul dejun, prânz și cină.

Vafele belgiene din aluat acrișor nu sunt doar foarte gustoase, ci și ușor de făcut. Cei care le gustă pentru prima dată sunt surprinși de textura lor specifică – delicatesa este moale în interior și crocantă la exterior. Cel mai bun lucru la ele, însă, este că pot fi „personalizate” după bunul plac. Vafele belgiene se potrivesc atât cu frișcă, cât și cu cremă de ciocolată și gem. De asemenea, fanii stropilor și ai topping-urilor cu fructe își pot da frâu liber imaginației.

Ingrediente:

  • 120 g unt topit,
  • 450 ml lapte cald,
  • 2 ouă mari,
  • 320 g făină simplă sau de prăjituri,
  • 60 g zahăr,
  • 7 g de drojdie uscată,
  • 2 lingurițe de zahăr vanilat,
  • o jumătate de linguriță de sare,
  • opțional: o linguriță de extract de vanilie, cacao, frișcă, căpșuni, afine, afine.

Vafe belgiene cu frișcă și fructe. Mod de preparare

Într-un castron mic, se amestecă laptele cald, untul și ouăle ( complet la temperatura camerei). Într-un alt bol, cerneți făina printr-o sită. Adăugați drojdia uscată, zahărul granulat, zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare. Apoi adăugați amestecul de lapte, unt și ouă la ingredientele uscate.

Amestecați totul până când ingredientele se combină, apoi înfășurați castronul în folie alimentară și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1½ ore. Pentru a vă ușura sarcina, puteți face acest pas cu o zi înainte – apoi puneți bolul cu aluat în frigider peste noapte. Când aluatul a crescut frumos, folosiți o lingură sau un polonic pentru a pune aluatul în aparatul de făcut vafe, pe rând.

Coaceți pentru câteva minute până se rumenesc și la final decorați cu toppingul preferat. Acesta poate fi zahăr pudră, gem sau frișcă. Vafele belgiene se savurează cel mai bine cu căpșuni proaspete, afine și nuci tocate. Poftă bună!

Articole înrudite:

Versiunea italiană a desertului cu căpșuni. O rețetă simplă de tiramisu cu căpșuni

Rețeta de biscuiți cu afine o știu de la bunica mea – ea îi făcea pe cei mai buni