Noutăți

Ce se întâmplă dacă mâncăm un cățel de usturoi pe zi?

Dacă mâncați un cățel de usturoi pe zi, respirația dumneavoastră urât mirositoare va fi cu siguranță rezolvată. Dar să lăsăm sarcasmul deoparte și să vorbim despre motivul pentru care este o idee bună. Ei bine, nu mirosul, ci mâncatul unui cățel de usturoi proaspăt.

Egiptenii și soldații romani erau mari amatori de usturoi.

Faptul că usturoiul este extrem de sănătos a fost cunoscut de mult timp. Usturoiul a fost folosit peste tot în lume și de cel puțin 5000 de ani. A fost cu siguranță prelucrat de vechii egipteni, care îl adăugau la mâncarea lor, dar ei foloseau usturoiul și pentru a trata inflamațiile sau bolile cardiovasculare. Soldații greci și romani îl cunoșteau excepțional de bine. Îl mâncau în special înainte de luptă, nu doar pentru curaj, ci poate și pentru a îmbunătăți rezistența și anduranța.

Astăzi, însă, usturoiul este consumat de obicei gătit, în timp ce usturoiul proaspăt oferă numeroase și aproape miraculoase beneficii. Ați ști care sunt acestea?

Nu vă place usturoiul și ideea de a-l decoji vă descurajează să-l consumați? În această postare de pe canalul YouTube Heureka, ei prezintă 4 moduri de a decoji usturoiul rapid și ușor.

Sursă.

Sănătatea ascunsă într-un cățel de usturoi

Ar fi trebuit să decojim usturoiul până acum și acum să trecem la motivul pentru care ar trebui să-l consumăm în primul rând. Nu este o surpriză faptul că usturoiul este extrem de sănătos. Dacă ar fi posibil să îl consumăm fără mirosul și gustul arzător, probabil că ne-am simți mai bine în această privință, dar tocmai aceste iritante neplăcute au conferit usturoiului capacitatea sa miraculoasă de a vindeca și de a aduce beneficii sănătății.

Usturoiul conține cantități mari de antioxidanți, care, la rândul lor, aduc beneficii întregului sistem cardiovascular. Astfel, usturoiul reduce colesterolul și, în consecință, reduce riscul de ateroscleroză, hipertensiune arterială sau diabet. De asemenea, are un efect benefic asupra întregului organism, reducând incidența unor evenimente care pun viața în pericol, cum ar fi infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Ce spun experții despre usturoi?

Se crede, și numeroase studii indică acest lucru, că usturoiul are efecte anti-cancerigene majore. Acest lucru a fost abordat, de exemplu, într-o lucrare intitulată „Effects of Helicobacter pylori treatment and vitamin and garlic supplementation on the incidence and mortality of gastric cancer:

Follow-up of a Randomised Intervention Trial”, care a fost publicat online în revista de sănătate The BMJ în 2019. Aceasta și multe alte lucrări care examinează efectele alimentelor comune descoperă un potențial considerabil în usturoi, care, deși merită exploatat, nu se poate baza pe el 100%.

Modul în care usturoiul întărește apărarea organismului a fost confirmat din nou de un studiu din 2021 intitulat „Effects of twenty-four nutrients and phytonutrients on immune system function and inflammation: a review article on effects on the immune system” publicat online pe PubMed Central. Deși usturoiul poate irita și tractul digestiv, acesta este un prebiotic sau un aliment pentru culturile probiotice, care sunt extrem de importante pentru sănătatea organismului.

Deci, ce se întâmplă atunci când mâncați usturoi zilnic? În orice caz, veți susține sănătatea întregului organism și în special a sistemului cardiovascular. Ca măsură preventivă, veți reduce riscul de inflamație și veți stimula imunitatea. Usturoiul își merită cu siguranță locul în dietă. Dacă este posibil, savurați-l proaspăt din când în când.

Articole conexe

Surse: eatingwell.com, today.com

Leave a Response