Noutăți

Cum să faci gem de căpșuni uimitor: sunt necesare doar 3 ingrediente, conform câștigătorului Masterchef

Dulceața face parte din orice mic dejun consistent. Și toată lumea știe că cea mai bună dulceață este cea pe care o faci singur. Vedeți cum să faceți gem de căpșuni cu doar trei ingrediente, potrivit câștigătorului Masterchef.

Dulceața de căpșuni este pur și simplu un clasic care va îndulci multe dimineți. Și, așa cum se întâmplă, cele mai bune gemuri sunt cele pe care le faci acasă, de preferință din propriile fructe. Deci, dacă aveți căpșuni în grădină, practic ați câștigat.

Dar dacă nu cultivați căpșuni sau nu aveți o grădină, nu vă faceți griji, le puteți folosi pe cele cumpărate de la magazin. Ai nevoie de căpșuni de bună calitate pentru a face gem de bună calitate. Prin urmare, dacă nu aveți propriile căpșuni, ideal ar fi să le cumpărați de la o piață de fermieri sau de la un magazin alimentar specializat în produse ecologice, astfel încât să fie foarte bune pentru gem, dulci și, cel mai important, fără niciun tratament chimic.

Rețeta video pentru gem de căpșuni poate fi găsită pe canalul YouTube Cook With Majkl:

Sursa: Youtube

Cum să vă faceți propriul gem de căpșuni

Odată ce ai căpșuni de bună calitate, restul ingredientelor sunt deja în bucătăria ta. Primul lucru de făcut este să spălați bine un kilogram de căpșuni și să îndepărtați celulele verzi. Apoi scurgeți-le într-o strecurătoare sau puneți-le la uscat pe prosoape de hârtie. Tăiați căpșunile în jumătate cu un cuțit și puneți-le într-un vas. Se presară 500 de grame de zahăr pudră peste căpșunile din vas și se pun la frigider pentru aproximativ trei ore.

După ce totul este bine răcit, amestecați bine căpșunile și zahărul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Acum aduceți totul la fierbere. Gătiți până când volumul oalei dvs. se reduce la jumătate. Se amestecă ocazional în timpul procesului de fierbere și se colectează orice spumă care se formează cu o lingură.

Adăugați sucul de lămâie stors și amestecați și gătiți până când gemul se îngroașă. Vă puteți da seama dacă gemul este gata punând o farfurie mică în congelator pentru un moment, apoi picurând puțin gem fierbinte deasupra. Dacă se întărește pe farfurie, vă puteți opri și puteți începe să umpleți borcanele de gem.

Dulceață delicioasă făcută în casă

Și ați terminat. Odată ce te-ai oprit din gătit, ai două opțiuni care depind de gustul tău personal. Dacă vă plac bucățile de fructe în gem, puteți umple gemul direct în borcane. Dacă vă place o consistență mai lichidă, amestecați gemul în continuare cu un blender cu băț.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să umpleți borcanele și să păstrați un mic spațiu de la margine, astfel încât gemul să nu se reverse ulterior. Lăsați borcanele de gem să se răcească, puneți-le în cămară și aveți un delicios gem de casă cu doar trei ingrediente. Poftă bună.

Articole conexe

Surse: www.vareni.cz, www.homeware.cz

Leave a Response