Noutăți

Favoritul fructelor de vară: Uitați de gem, faceți în schimb un vin excelent cu coacăze

Procesați diferit recolta de coacăze din acest an. Faceți vin de fructe de casă, care este delicios!

Coacăzele sunt un fruct popular care poate fi găsit în aproape fiecare grădină. Nu numai că este ușor de cultivat, dar bilele de coacăze au, de asemenea, o mare varietate de utilizări în bucătărie. Sunt potrivite pentru plăcinte, găluște, gemuri și marmelade, băuturi proaspete, siropuri și, de asemenea, pentru prepararea unui delicios vin de coacăze de casă.

Cum să faceți vin de coacăze roșii? Urmăriți acest videoclip YouTube pe canalul Prepared Camping:

Sursă.

Prepararea drojdiei

Dacă aveți de gând să folosiți drojdie uscată pentru a face vin de coacăze, va trebui să o pregătiți cu 2 până la 3 zile înainte. Turnați 2 plicuri întregi în 2 dl de suc pur de coacăze, amestecați bine și lăsați drojdia să se înmulțească. Dacă folosiți drojdie lichidă, aceasta poate fi adăugată la vinul pe care îl preparați.

Vin de coacăze

Se toarnă 2,5 kg de zahăr în 4 l de apă și se lasă amestecul să fiarbă. Când zahărul este complet dizolvat, se lasă lichidul dulce să se răcească. Apoi turnați-l într-o damigeană de 10 l, adăugați 3 l de suc proaspăt de coacăze, 3 plicuri de sare nutritivă și drojdie multiplicată sau lichidă. Apoi se amestecă bine amestecul.

Închideți damigeana cu un dop de plută cu o gaură pentru tubul de fermentare. Turnați apă în el și puneți-l. Apoi ceruiți cu grijă întregul dop și depozitați damigeana într-un loc cu o temperatură maximă de 20°C. Dopul de fermentare este foarte important, deoarece va evacua gazele de fermentare produse de transformarea zahărului în alcool în timpul procesului de fermentare.

Îmbutelierea vinului

După aproximativ 4 săptămâni, scoateți dopul și strecurați vinul într-o altă damigeană, complet curată. Aveți grijă să nu ajungă drojdie în noul recipient.

În mod ideal, utilizați un furtun cu o parte din furtun pentru a trage vinul în gură, țineți capătul cu degetul și puneți-l în noua damigeană de mai jos. După ce ați tras tot vinul în acest fel, redeschideți damigeana pentru aproximativ 2 până la 2 luni și jumătate.

Îmbutelierea vinului

După ce a trecut timpul corespunzător, puteți transfera vinul în sticle curate. Sigilați-le corespunzător și depozitați-le într-un loc răcoros, de preferință în pivniță.

Sfat

Desigur, puteți savura vinul după procesul de fermentare, dar așteptați-vă să fie ușor efervescent. Parametrii vor deveni mai buni odată cu maturarea mai îndelungată, așa că nu este o idee rea să continuați să degustați vinul până când este pe gustul dumneavoastră.

Articole conexe

Surse: www.toprecepty.cz, www.recepty.cz, www.abecedazahrady.cz

Leave a Response