Noutăți

Le mâncăm în fiecare zi, dar nu știm că acestea reduc glicemia

Sunt alimente destul de obișnuite, dar au marea proprietate de a scădea glicemia. Nu este un miracol sau vreo proprietate specială, dar conținutul ridicat de fibre și, eventual, de proteine, va avea grijă de digestia mai lentă a zaharurilor. Atât orezul, cât și fasolea în cauză sunt pur și simplu excelente!

Glicemia vă deranjează?

Vă monitorizați glicemia? Suferiți de diabet de tip 1 sau de tip 2 sau sunteți la începutul diabetului, ca să spunem așa? Stabilizarea glicemiei poate fi importantă chiar dacă încercați să pierdeți în greutate și doriți să evitați poftele de zahăr.

Menținerea glicemiei la distanță nu înseamnă neapărat eliminarea tuturor carbohidraților. Nici măcar nu este posibil. În practică, este important să combinați alimentele potrivite și să încercați să includeți în dieta dumneavoastră alimente care chiar scad glicemia.

Această postare de pe canalul YouTube al Davis TV vă va oferi, de asemenea, un indiciu despre cum să combateți diabetul cu ajutorul dietei.

Sursă.

Orezul și fasolea vă ajută să vă controlați glicemia

Pentru oricine este interesat de scăderea glicemiei, este important să cunoască în special alimentele care pot fi consumate frecvent și care pot deveni un element de bază în dieta dumneavoastră. Orezul și fasolea sunt alimente populare și necostisitoare care pot fi exact răspunsul la ce să includeți în mod regulat în repertoriul dumneavoastră. Nu mulți oameni știu că aceste alimente comune scad nivelul zahărului din sânge.

Fasolea este bogată în fibre, care încetinesc absorbția zaharurilor în sânge, ducând la mai puține vârfuri de zahăr după mese. Un studiu din 2012 publicat în Archives of Internal Medicine confirmă în mod specific acest lucru. Acesta a arătat că un consum regulat de fasole poate îmbunătăți semnificativ controlul glicemiei.

Orezul alb nedecorticat, dar într-o mică măsură și orezul alb convențional are un conținut mai mare de fibre. Combinația de orez și fasole oferă o sursă de proteine și carbohidrați complecși, care sunt digerați mai lent și, ca urmare, ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr.

Mizați pe fibrele din cereale și leguminoase

Deși fasolea și orezul sunt probabil unele dintre cele mai interesante alimente în ceea ce privește scăderea zahărului din sânge, fibrele din multe alte alimente au această capacitate. Dacă aveți de gând să combinați alimentele, țineți cont întotdeauna de sursa de fibre care vă poate ajuta să mențineți un nivel optim de zahăr.

Quinoa sau bulgurul sunt, de asemenea, bogate în fibre și pot fi folosite ca garnitură în loc de orez. Dintre leguminoase, cam fiecare tip la care vă puteți gândi este bogat atât în proteine, cât și în fibre. Așadar, chiar și mazărea, lintea, năutul, soia sau fasolea albă clasică vă pot ajuta să vă mențineți nivelul de zahăr din sânge în limite normale.

Articole conexe

Surse: usdrybeans.com, ncbi.nlm.nih.gov

Leave a Response