Noutăți

Muștar de casă rapid și ușor: Puteți face chiar și Kremschka, complet fără chimie

Te-ai săturat să cumperi muștar plin de conservanți și coloranți artificiali? Încearcă să faci o versiune de casă! Prepararea este simplă, iar gustul este absolut delicios.

Muștarul este o aromă destul de populară pentru multe feluri de mâncare. Cel mai adesea este folosit la carnea și cârnații prăjiți sau la grătar, dar este, de asemenea, un ingredient în unele sosuri, marinate și dressinguri pentru salate.

Odată ce faceți muștar de casă, cu siguranță nu veți mai dori să îl cumpărați. Prepararea sa este rapidă, foarte ușoară și poate fi făcută chiar și de un începător în bucătărie. Cum anume să procedați?

Pentru a vedea cum se prepară muștarul de casă într-un mod simplu, urmăriți acest videoclip YouTube de pe canalul Rețete fără pauză:

Sursă: YouTube

Baza este semințele de muștar

Atunci când preparați muștar, veți avea nevoie de semințe de muștar. Aceasta este planta anuală de muștar, Sinapis alba, ale cărei semințe rotunde au un gust destul de puternic și înțepător. Este de culoare galbenă, maro sau neagră și se găsește de obicei în magazinele de condimente sau de produse naturiste.

Muștar alb

Semințele acestei plante au nuanțe deschise, variind de la ușor bej la galben. Acestea sunt fructele plantei de muștar (Sinapis alba). Gustul lor distinctiv iese la iveală odată ce sunt zdrobite. Acestea sunt utilizate în principal pentru producerea muștarului gras și, de asemenea, ca condiment în conservarea legumelor, ciupercilor, cărnii și peștelui.

Muștar negru

Semințele de muștar negru (Brassica nigra) sunt puțin mai mari ca dimensiune și se caracterizează printr-un gust foarte ascuțit și înțepător. Prin urmare, acestea sunt un ingredient obișnuit în muștar și adesea în multe amestecuri de condimente pentru curry.

Acest tip de semințe de muștar era deja îndrăgit de romani acum 2000 de ani. De asemenea, a fost admirat de francezi în secolul al XIII-lea, care au amestecat muștar zdrobit cu bourbon, rezultând bourbonul picant „mout-ardent”, domesticit ulterior ca „moutarde” și apoi ca „mustard” familiar în engleză.

Așa-numiții Moutardiers, sau „producătorii de muștar”, au fost experți respectați timp de secole, pregătind cuve uriașe din acest condiment delicios și distinctiv.

Muștar brun

În acest caz, este vorba de semințele mici de muștar maro deschis care sunt fructul Brassica juncea. Acestea au o aromă ușor mai puternică decât semințele de muștar alb și, prin urmare, în timp, au înlocuit muștarul negru în muștar. În mod similar, semințele maro sunt utilizate în mod popular în bucătăria indiană, inclusiv la gătit și copt.

Muștar făcut în casă

Puneți 200 g de semințe de muștar alb într-un recipient și turnați peste ele un amestec de 400 ml de vin sau oțet de mere și 200 ml de vin alb sec. Lasă-le la înmuiat timp de cel puțin 3 ore și apoi amestecă-le cu un blender cu băț. Depinde de dvs. dacă doriți o textură mai grosieră sau un muștar complet neted. Reglați timpul de mixare în consecință.

Adăugați 1 linguriță de sare și 2 lingurițe de zahăr sau 3 lingurițe de miere la pasta de muștar rezultată și amestecați totul bine. Dacă doriți să obțineți nuanța tipică de galben-portocaliu, adăugați și ½ linguriță de turmeric. Apoi strecurați muștarul în borcane și păstrați-l la frigider timp de 2 până la 3 săptămâni. De asemenea, muștarul poate fi pus în borcan la 85°C timp de 20 de minute.

Arome diferite

Muștarul poate fi aromatizat cu diferiți aditivi. Nu doar turmericul deja menționat, ci și pudră de curry, piper negru și colorat, ardei iute, ierburi, usturoi sau hrean. Depinde de gustul dumneavoastră. Cu toate acestea, amintiți-vă întotdeauna că mai puțin este uneori mai mult și condimentați întotdeauna muștarul cu o cantitate mică din ingredientul ales.

Muștar Kreuz făcut în casă

În acest caz, veți avea nevoie de 60 g de semințe de muștar alb și 140 g de semințe de muștar negru și maro. Acoperiți-le cu apă și lăsați-le la înmuiat timp de cel puțin 12 ore. Apoi strecurați-le, clătiți-le cu apă rece și măcinați-le grosier.

Adăugați 200 ml de apă la 300 ml de oțet de alcool în fermentație și turnați amestecul peste semințe. Adăugați 6 linguri de miere, 2 linguri de ulei, 1 linguriță de sare și amestecați bine toate ingredientele. Muștarul poate fi apoi umplut în borcane curate.

Articole conexe

Surse: www.fresh.iprima.cz, www.living.iprima.cz, www.vitalia.cz

Leave a Response