Noutăți

Ouă tartinabile în timpul verii: Nu riscați cu maioneza, înlocuiți-o cu acest ingredient neconvențional

Untura de ouă este un hit popular. Pregătiți-o altfel decât clasicul obișnuit. Versiunea cu brânză topită în gură vă va încânta cu siguranță.

Oul tartinabil este un clasic al bucătăriei cehe, iubit de toate generațiile. Ce-ar fi să încercați noi variante care nu numai că sunt mai potrivite în timpul vacanței de vară, dar și mai sănătoase și mai gustoase? Puteți face fără maioneză.

Cum să preparați o tartinabilă delicioasă cu ouă? Urmăriți acest videoclip YouTube pe canalul Toprecipes:

Sursă.

Ouă tartinabile cu caviar

Această versiune a untului nu este doar frumos cremoasă și netedă, ci și cu o notă picantă de muștar. Pentru a o prepara veți avea nevoie de 7 ouă, 100 g unt, 5 triunghiuri de brânză topită, 2 lingurițe de muștar gras, 1 linguriță de muștar Dijon, 50 g mărar, sare, piper alb, ceapă de primăvară și arpagic.

Procedura de preparare

Mai întâi, fierbeți ouăle tari, lăsați-le să se răcească, decojiți-le și tăiați-le în cuburi mici. Într-un bol, frecați cu grijă untul împreună cu brânza topită, adăugați cele două muștaruri menționate, dar și mărarul tocat mărunt. În acest moment, condimentați crema tartinabilă cu sare și piper, apoi adăugați ouăle tăiate, arpagic sau ceapă de primăvară tocată mărunt și serviți cu pâine proaspătă.

Untură de ouă cu avocado

De asemenea, puteți folosi avocado preferat în loc de maioneză. Dacă doriți să încercați o tartinabilă cu ouă cu o ușoară notă de exotic, nu există o soluție mai bună. Pentru această rețetă, pregătiți 4 ouă, 2 avocado coapte mai mici, 1/3 dintr-un ardei gras, 1 linguriță suc de lămâie, arpagic, sare și piper și ardei iute.

Fierbeți din nou ouăle tari și tăiați-le în jumătate după ce le-ați decojit. Scoateți gălbenușurile și puneți-le într-un blender. Adăugați avocado, sucul de lămâie, sare și piper și mixați toate ingredientele până la omogenizare.

Tăiați albușurile și ardeii în cuburi mici și amestecați-le cu amestecul obținut. La final, adăugați arpagic tocat și adăugați sare sau piper la tartinabil, în funcție de gustul dvs. Dacă vă place un gust picant, puteți adăuga și un vârf de cuțit de chilli măcinat.

Untură de ouă cu brânză Cottage

Brânza Cottage poate fi, de asemenea, folosită pentru a face ouă tartinabile. În acest caz, pregătiți 2 ouă fierte tari, 1 cană de brânză Cottage, 1 lingură de muștar, ½ ceapă, sare, piper, creson și arpagic.

Puneți brânza într-un castron și radeți cu ea ouăle fierte tari decojite pe o răzătoare aspră. Se adaugă muștarul și ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare și piper și la final se adaugă ierburile tocate.

Articole conexe

Surse: www.aazdravi.cz, www.toprecepty.cz, www.fresh.iprima.cz

Leave a Response