Noutăți

Secretul clătitelor de cartofi Domažlice: În loc să prăjiți într-o tigaie, folosiți acest tratament

Nu se prăjește, se coace! Dar asta nu e tot. Clătita de cartofi Domažlice este destul de diferită. Încercați-o. Sunt sigură că această rețetă vă va fi de folos ori de câte ori veți avea alte lucruri de făcut. Economisiți timp la aragaz și băgați clătita de cartofi în cuptor!

Nu există clătită cu cartofi ca clătita cu cartofi

Aveți o grămadă de cartofi și vă întrebați ce să faceți cu ei? Încearcă prăjitura cu cartofi Domažlice! Dar uitați de prăjit, există și alte modalități. De asemenea, puteți prepara o prăjitură delicioasă cu cartofi în cuptor.

Ostravsky Gastrošef (Heřman Gazda) vă spune cum să faceți clătite de cartofi coapte în cuptor în această postare de pe canalul său YouTube.

Sursă.

Clătitele de cartofi Domažlice sunt diferite

Toate acestea sunt bune și frumoase, dar clătitele de cartofi Domažlice sunt diferite nu doar din cauza cuptorului. Ele includ, de asemenea, biscuiți, dar și drojdie. Clătitele de cartofi Domažlice, care se numesc tot felul de lucruri, cum ar fi chudobnica sau buchta de cartofi, sunt cu drojdie, destul de înalte și coapte într-un vas adânc sau într-o tavă de copt.

Denumirea de buchta de cartofi spune multe. Toate ingredientele se amestecă, se adaugă drojdia și totul se lasă să crească puțin într-o tavă sau într-un vas de copt.

Coacerea în cuptor produce apoi o clătită de cartofi mare și groasă pe care o puteți felia și servi cu, de exemplu, murături sau ciuperci murate într-un sos dulce-acrișor.

pinterest

Ne pare rău, conținutul încorporat nu mai este disponibil.

Cum se fac clătite cu cartofi în Domažlice?

Pentru a prepara clătite de cartofi Domažlice veți avea nevoie de o jumătate de kilogram de cartofi cruzi rași, o jumătate de kilogram de cartofi fierți, două ouă, sare, piper și maghiran.

În plus, nu trebuie să vă lipsească cel puțin doi căței de usturoi zdrobiți și aproximativ 200 g de biscuiți tăiați mărunt. Pregătiți starterul de aluat acru cu 42 g de drojdie proaspătă de ardei iute, puțin lapte și un vârf de cuțit de zahăr.

Se amestecă toate ingredientele, se adaugă fermentul sourdough și se toarnă într-un vas de copt uns. Și se ține la cald până când foitajul de cartofi își dublează dimensiunea. Coaceți într-un cuptor încălzit la 190 °C, ungând din când în când cu untură. Chifla de cartofi ar trebui să fie frumos aurie și mai ales gătită în mijloc, pe care o puteți testa cu o țepușă.

De ce să faci o astfel de chiflă, și nu o chiflă crocantă? Holt, împotriva gustului nu se pune problema și, în plus, te scutești de multă muncă și de stat la aragaz. A băga mâncarea în cuptor și a aștepta până când este gata oferă cu siguranță o serie de beneficii. În plus, atunci când și rezultatul este foarte bun, nu este nimic de obiectat.

Pentru cei care sunt pasionați de panificație și fac acasă și aluat acru viu, o astfel de caserolă de cartofi cu aluat acru este o ocazie de a adăuga aluat acru și la prăjitura cu cartofi. Este o opțiune ușor acră, dar mai sănătoasă. Amintiți-vă doar că va trebui să lăsați clătita de cartofi să crească considerabil mai mult.

Articole conexe

Surse: toprecepty.cz, jidlo.cz

Leave a Response