Noutăți

Vara este o perioadă delicată: sfaturi despre cum să vă bucurați de mâncare fără să luați în greutate

Potrivit Dr. Gavelienė, alegerea alimentelor sănătoase și exercitarea moderației vor ajuta la evitarea acestui lucru. Eglė Krasauskienė, șefa departamentului de relații publice și responsabilitate corporativă din cadrul lanțului de supermarketuri Rimi, subliniază că cel mai bine este să vă pregătiți meniul săptămânal în avans și să alegeți produse de sezon ieftine pentru a economisi bani și a evita risipa alimentară.

Sărbătorile vă scot din ritm

Vara, când este cald, apetitul nostru scade în mod natural și mâncăm mai multe legume, fructe și fructe de pădure. Poate părea cel mai bun sezon pentru a rămâne subțire, dar dieteticianul Dr. E. Gavelienė spune că este, de asemenea, foarte ușor să mănânci mai mult decât ai planificat vara.

„Avem tendința de a nu observa că vara există mai multe evenimente festive și sărbători personale cu gustări, gustări și bunătăți, când, fără să vrem, mâncăm mai mult”, spune dieteticianul.

Această problemă poate fi rezolvată luând ceva timp pentru a planifica mesele și gustările cu mai multă atenție și concentrându-se pe mâncatul conștient, spune ea.

„Dacă planificați o petrecere la grătar, alegeți carne mai sănătoasă, cu conținut scăzut de grăsimi, serviți legume de sezon și salate pe margine, consumați cât mai multe verdețuri și evitați aditivii calorici, iar pentru deserturi alegeți fructe de pădure și fructe proaspete. Alegeți gustări sărace în grăsimi, zahăr și sare, iar atunci când călătoriți, pregătiți-vă din timp luând cu dvs. fructe și nuci pentru a evita tentația de a cumpăra chipsuri și produse similare bogate în calorii și lipsite de valoare nutrițională pe drum”, spune Dr. Gavelienė.

Planificați un grătar de weekend, dar doriți să evitați caloriile suplimentare? În magazinele Rimi, în perioada 2-8 iulie, puteți cumpăra carne de coapsă de pui broiler în marinată grecească cu o reducere de 43%, pachet de 850 g la prețul de 3,99 EUR, și cotlete de porc marinate „Miere afumată” la 1 kg pentru doar 10,79 EUR.

Salată pentru a merge cu orice

Dr. E. Gavelienė, specialist în nutriție care ține cont de sănătate, sugerează servirea salatelor verzi ca garnitură la mâncărurile din carne sau pește în timpul verii. Dacă dumneavoastră sau invitații dumneavoastră urmați o dietă vegetariană, o salată cu garnituri și un dressing savuros va înlocui felul principal. Potrivit expertului, este o idee bună să încorporați mai des salatele în dieta zilnică și să încercați cât mai multe varietăți pentru a evita repetarea gusturilor și plictiseala.

Potrivit dieteticianului, salatele sunt unul dintre alimentele care ar trebui consumate cât mai des, atât pentru conținutul lor de minerale, cât și pentru aportul caloric redus. ‘În piramida alimentației sănătoase, este clasificată ca o legumă de culoare verde închis, care este, de asemenea, apreciată ca un aliment cu un volum mare, dar cu un conținut caloric scăzut’, notează Dr. Gavelienė.

Dieteticianul ne reamintește că toate legumele cu frunze verzi și salata conțin acid folic, salatele sunt bogate în vitamine din complexul B și unele alte vitamine, precum și o mare varietate de minerale.

„Există foarte puține variații în ceea ce privește principalele substanțe nutritive din diferite salate, iar natura fibrelor este similară. Diferențele se referă la nuanțele salatei, care sunt furnizate de substanțe biologic active și benefice, cel mai adesea polifenoli. Principalul beneficiu al acestora din urmă este ca antioxidanți puternici. Așadar, aveți curaj, merită să alegeți salatele în funcție de gust și să încercați cât mai multe salate diferite”, recomandă Dr. Gavelienė.

„Săptămâna aceasta, Rimi vă oferă șansa de a încerca cât mai multe tipuri de legume: mixurile de salate LEAFFOOD au o reducere de 30% în perioada 2-8 iulie, iar un pachet de 200 g de spanac sau ceapă verde are o reducere de 28%. Reduceri sunt disponibile și la alte legume de sezon, cum ar fi varza și ridichile. Vă întrebați ce să adăugați la salată? Toate produsele Heinz – sosuri, condimente, conserve de legume – sunt disponibile la reduceri de până la 41%.

Ia-ți resturile pe drum!

Ai avut o petrecere acasă în weekend și luni pleci la mare? Împachetează-ți resturile în porții și ia-le cu tine. Având pregătită mâncare gătită acasă, vei evita să mănânci gustări proaste și vei economisi bani.

„Împachetând resturile de mâncare în cutii, punând separat fripturi de carne feliate, salate, resturi de pâine și apă, veți economisi cel puțin de două ori: veți avea un prânz gata preparat și nu va trebui să cumpărați nimic pe drum, și nu veți arunca mâncarea pe care o aveți acasă”, spune E. Krasauskienė, șeful departamentului de PR și responsabilitate corporativă al lanțului de supermarketuri „Rimi”.

Potrivit expertului, este posibil să luați cu dvs. toate alimentele perisabile înainte de a pleca într-o călătorie, dar trebuie doar să vă gândiți și să vă pregătiți în avans. „Dacă aveți resturi de fripturi la grătar și nu ați avut timp să vă consumați toată pâinea înainte de a pleca, faceți sandvișuri pentru călătorie. Asezonați-le cu alte produse pe care le aveți în frigider – brânză, resturi de legume, creme tartinabile”, sfătuiește E. Krasauskienė. Dacă nu credeți că puteți mânca totul, puteți, de asemenea, să congelați multe produse.

Pentru a vă ajuta să vă pregătiți de călătorie, puteți cumpăra de la Rimi, în perioada 2-8 iulie, un kit de depozitare a alimentelor din 17 piese cu o reducere de 46%, la prețul de 6,99 EUR. Iar dacă doriți să împachetați o gustare sănătoasă pentru întreaga familie, un pachet de 400 g de mango uscat este disponibil la 2,6 euro, cu o reducere de 53%.

Programul de fidelitate Mano Rimi oferă oferte personalizate sau reduceri suplimentare pentru a vă ajuta să cumpărați mai ieftin. Puteți găsi toate ofertele Rimi care vă ajută să economisiți în mai multe locuri: conectându-vă la contul dvs. la adresa , în aplicația de pe telefon sau la terminalul de card Mano Rimi din magazine.

Oaspeții vor cere mai multe din aceste fripturi suculente de pui la grătar, dar nu-i nimic – obține mai multe și mai ieftine cu reducerea!

RECEPT

Fripturi de pui la grătar în marinată grecească

Pentru preparat veți avea nevoie de:

1 kg de carne de coapsă de pui la grătar în marinada grecească Rimi;

salată verde și legume de sezon pentru garnitură.

Procesul de preparare:

  1. Preîncălziți bine grătarul și gătiți fripturile de coapsă de pui, întorcându-le, timp de aproximativ o jumătate de oră, până când carnea curge limpede la tăiere.
  2. Serviți cu o salată verde, legume de sezon sau orice altă garnitură vă place.

Poftă bună!

Leave a Response