Capucina este o plantă cu flori fermecătoare și este un decor popular pentru grădini sau balcoane. Cu toate acestea, ea poate fi folosită și în bucătărie, în beneficiul sănătății și al fizicului nostru. Ceaiul din această plantă vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Ce merită să știți despre această plantă?

Capucinnia este o specie de plantă din familia capuciniei care trăiește în sălbăticie în păduri umede, tufărișuri uscate și, de asemenea, pe vârfurile munților. Unele specii de capucinie sunt cultivate ca plante ornamentale. În țara noastră se găsesc în grădini și pe balcoane. Cu toate acestea, merită să știți că capucininele nu sunt doar plante care produc flori frumoase, ci au și o gamă largă de utilizări în bucătărie. La ce pot fi folosite și ce proprietăți au?

Capucina – utilizări ale plantei în bucătărie

Florile plantei Capucin sunt comestibile. Ele pot fi folosite pentru a garnisi mâncăruri – de exemplu, deserturi, supe sau salate. Planta înflorește din iunie până în septembrie și are o aromă ușor picantă care adaugă distincție mâncărurilor. Totuși, cea mai populară parte comestibilă a plantei sunt frunzele. Acestea pot fi adăugate în mâncăruri crude, dar pot fi preparate la fel ca spanacul – inclusiv prepararea în tigaie.

Semințele de capucin sunt, de asemenea, comestibile, care sunt caracterizate de o aromă distinctivă și intensă. Ele pot fi uscate și folosite ca condiment. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, marinate și servite ca atare. Gustul amintește atunci de capere.

Cappuccino – cea mai bună plantă pentru pierderea în greutate

Capuchinnia prezintă multe proprietăți de sănătate. În medicina populară este folosit ca antibiotic natural, dezinfectant și pentru accelerarea vindecării rănilor. Printre altele, este utilizat de asemenea, pentru tratamentul inflamațiilor, tractului respirator, rinichilor și vezicii urinare.

Este cel mai bine cunoscut pentru efectul său asupra pierderii în greutate. Florile și frunzele de capucin sunt bogate în ingrediente care susțin acest proces. Cappuccino are un efect benefic asupra sistemului digestiv, ajutând la reglarea tranzitului intestinal, la ameliorarea senzației de greutate după masă și la reducerea riscului de calculi biliari. Datorită conținutului său bogat în glucosinolați, planta poate accelera metabolismul.

Cum se prepară ceaiul cappuccino? Rețetă

Ierburi Capucinul are un efect senzațional asupra digestiei. Prin urmare, merită să preparați un ceai special din ea. Doar adunați două linguri de frunze sau flori proaspete de cappuccino sau înlocuiți-le cu o lingură de frunze uscate. Turnați un pahar de apă fierbinte fiartă peste ele, apoi acoperiți și lăsați să stea timp de aproximativ 15 minute.

În acest timp, ingredientele active vor putea pătrunde din ierburi în apă. Când ceaiul s-a răcit, este gata pentru a fi consumat. Pentru a face ceaiul mai plăcut la gust, îl puteți îndulci cu miere.

Articole înrudite:

Plantați-le lângă castraveți. Vor fi suficiente pentru a le oferi familiei tale

Arată frumos și vă protejează de vecinii intruzivi. Iată care sunt cele mai bune plante cățărătoare pentru balconul dvs.