Udarea legumelor nu se rezumă doar la udarea corectă a plantelor. Este un proces complex care necesită cunoștințe și îndemânare pentru a evita greșelile care pot afecta negativ sănătatea și randamentul plantelor.

Nu-mi mai ud legumele cu apă rece

O greșeală de bază pe care mulți oameni o fac este folosirea apei reci pentru a uda legumele. Apa prea rece poate provoca un șoc de temperatură la plante, ceea ce le face să crească mai puțin bine.

Este interesant faptul că temperatura apei nu este importantă doar pentru plantele ornamentale, ci și pentru legume. De exemplu, dacă udați castraveții cu o apă nepotrivită, aceștia își pot pierde forma. Cea mai bună apă pentru udarea plantelor este apa cu o temperatură călduță.

Nu torn apă pe frunze

O altă greșeală este udarea frunzelor în loc de rădăcini. Acest lucru nu numai că poate arde frunzele, dar le și slăbește, făcându-le mai sensibile la boli fungice. Acest lucru afectează multe plante, inclusiv roșiile. Atunci când udați, este indicat să nu uitați să turnați apa pe sol și nu pe plantă. Acest lucru va reduce riscul apariției bolilor fungice.

Nu setez un jet de apă mare

Udarea legumelor de la o înălțime mare sau cu un jet de apă prea puternic este o altă greșeală care poate deteriora plantele delicate și poate preleva nutrienții din sol. Pentru a oferi legumelor condiții optime de creștere, udați ușor și de la o înălțime mică.

Articole conexe:

Cum să salvezi un gazon uscat? Udarea nu este suficientă. Cel mai bine este să începeți să o „astupați”

Împrăștiați-l pe gazon și udați-l. Mușchiul va dispărea în scurt timp