Sfaturi de grădină

Controlul coada calului: cum să scapi de această buruiană încăpățânată

Ai doar buruieni și buruieni încăpățânate. Coada calului face parte din ultima categorie. Uneori este chiar descurajant pentru că, după ce ai plivit buruienile o săptămână mai târziu, vei găsi din nou coada calului verde în grădină. Apare peste tot și pare a fi scăpată de sub control. Mai jos puteți citi de ce se întâmplă acest lucru – și cum puteți scăpa de coada calului.

Ce este coada-calului?

Coada calului de câmp, e quisetum arvense , se mai numește verbină sau coada calului. Grupul de plante din care fac parte buruienile a existat înaintea plantelor moderne. În epoca dinozaurilor, acest grup era cel mai răspândit. Chiar și în zonele puternic poluate, coada-calului este adesea prima plantă care iese din pământ. Prin urmare, o adevărată supraviețuitoare, motiv pentru care trebuie să aveți un trecut bun dacă vreți să o combateți. Coada calului este otrăvitoare și pentru animalele de companie, așa că trebuie eliminată dacă există un câine sau o pisică în preajmă.

Așa recunoști coada-calului

Coada calului de câmp este destul de ușor de recunoscut după culoarea sa verde, uneori aproape strălucitoare, și după numeroasele ramuri sau tulpini laterale care cresc drept în sus. Nu degeaba coada calului este numită coada pisicii sau coada calului. Buruienile formează mulți rizomi care pătrund adânc în pământ și cresc, de asemenea, ramuri orizontale. Buruienile pot crește până la 40 de centimetri înălțime, iar rădăcinile pot ajunge până la 6 metri lungime. Deloc surprinzător, coada-calului este considerată una dintre cele mai greu de controlat specii de buruieni.

De ce crește coada calului în grădină?

Coada calului crește în soluri acide și sărace: soluri care nu au suficiente substanțe nutritive și organisme pentru ca plantele să crească bine. Buruienile extrag mineralele din adâncul solului și creează rădăcini puternice și adânci. Dacă doriți să preveniți coada-calului, trebuie să asigurați echilibrul solului.

3 sfaturi pentru a face față cozii-calului

1. Refacerea mineralelor din sol

Coada calului crește cel mai repede în solul cu un conținut scăzut de minerale. Prin reumplerea deficitului de minerale, coada-calului se instalează mai lent. O modalitate bună de a îmbunătăți solul și de a preveni coada calului este făina de lavă : rocă vulcanică fin măcinată cu siliciu. În plus față de siliciu, conține alte 83 de minerale care, împreună, îmbunătățesc fertilitatea și sănătatea solului.

Cel mai bun moment pentru a presăra făină de lavă pe grădină și gazon este într-o zi înnorată sau ploioasă. Apoi, puneți un strat de mulci de viermi peste el pentru a împiedica făina de lavă să zboare. Nu veți vedea rezultatele imediat, dar așteptați până la următorul sezon de grădinărit….

2. Continuați să erbicidați

Un strop de făină de lavă este primul lucru pe care l-ați putea încerca, dar, de asemenea, continuați să scoateți coada-calului din pământ, cu tot cu rădăcini. Dacă continuați, munca va fi puțin mai puțin plictisitoare decât dacă aveți un câmp întreg de coada calului care vă așteaptă. pentru dvs. Pe măsură ce continuați să pliviți, epuizați coada-calului și, în cele din urmă, aceasta nu se mai poate reproduce.

3. Plante cu rădăcini puternice

Plantați în grădină plante cu rădăcini puternice. Rădăcinile puternice depășesc buruienile, oferindu-le mai puține oportunități de a se reproduce. Următoarele plante au rădăcini puternice care pot depăși coada calului:

De ce nu: ceai de coada calului

Ați terminat de plivit coada calului? Atunci puteți face ceai de coada-calului dintr-o parte a recoltei. Planta nu prezintă niciun pericol pentru oameni. În antichitate, se credea chiar că planta are proprietăți medicinale. Se spunea că vindecă rănile și are un efect stiptic și, de asemenea, ajută la vânătăi, entorse și oase fragile. Puteți încerca oricând, dar cu moderație: nu beți mai mult de trei căni de ceai de coada-calului pe zi. Dacă sunteți însărcinată, evitați această plantă. Acest lucru se datorează tiaminazei din ceai: o enzimă care poate descompune tiamina (vitamina B1) dacă este consumată frecvent. Ceaiul este, de asemenea, delicios ca ceai rece, poate cu puțin suc de lămâie și o crenguță de mentă. Sub pretextul că nu ajută, deci nu doare, așa se prepară ceaiul de coada calului:

  • Clătiți bine coada-calului în prealabil
  • Se pune 1 linguriță de coada-calului (proaspătă sau uscată) într-o cratiță.
  • Adăugați 1,5 căni de apă rece.
  • Aduceți la fierbere acoperind vasul cu un capac.
  • Reduceți focul și lăsați să fiarbă sub capac timp de cincisprezece minute.
  • Se ia vasul de pe foc și se strecoară amestecul printr-un șervet de bucătărie curat.
  • Colectați ceaiul într-o ceașcă și beți.

Leave a Response