Cultivați castraveți și, deși le oferiți condiții optime, au apărut pete urâte pe frunze? Îngrijirea necorespunzătoare nu este întotdeauna de vină, deși merită analizată. De ce se îngălbenesc frunzele castraveților? Pot exista mai multe motive. Este mai bine să acționați rapid.

Deși cultivarea castraveților nu ar trebui să fie o problemă majoră, uneori apar pete galbene pe frunzele lor. Înseamnă acest lucru că recolta poate fi aruncată la coș? Nu neapărat, dar cel mai bine este să acționați rapid, deoarece dacă ignorați primele semne, se poate întâmpla. La ce ar trebui să fiți atenți?

Ce să faci pentru a te asigura că ai suficienți castraveți? Țineți cont de acest lucru

Cultivarea castraveților nu este deosebit de dificilă. Pentru a vă bucura de o recoltă abundentă, este recomandabil să vă amintiți câteva reguli simple. În primul rând, asigurați-le un sol fertil, bogat în humus și o locație care să nu ducă lipsă de soare. De asemenea, este important să le protejați de vânt, care le poate face multe pagube. Desigur, nu uitați să le udați regulat, dar nu prea abundent.

SFAT: Pe lângă îngrijirea solului și a locației, un alt truc pe care grădinarii adoră să îl folosească este cartierul potrivit. Mazărea, ceapa, usturoiul, busuiocul și fasolea, printre altele, funcționează foarte bine pentru castraveți, dar nu neapărat roșiile, ridichile și cartofii. Merită să țineți cont de acest lucru.

De ce se îngălbenesc frunzele la castraveți? Iată care sunt cele mai frecvente motive

Se întâmplă uneori să apară pete galbene chiar și pe castraveții îngrijiți cu atenție. Problema implică de obicei frunzele. Dacă doar le observați, acționați rapid. În caz contrar, spuneți adio culturii.

Care ar putea fi cauzele acestui fenomen?

  • Paraziții: Uitați-vă cu atenție la partea inferioară a frunzelor pentru a vedea dacă acarienii sau muștele albe se hrănesc uneori cu ele. Cel mai bine este să folosiți o lupă și, dacă este necesar, să folosiți produse speciale pentru a scăpa de ei. Un spray cu bicarbonat de sodiu, printre altele, va fi, de asemenea, potrivit.
  • Udarea necorespunzătoare: Atunci când udați castraveții, asigurați-vă că pulverizați direct în sol și nu pe frunze. Această greșeală simplă poate duce la decăderea plantelor și la apariția petelor, deoarece apa inundă cultura în loc să ajungă la rădăcini. Acest lucru poate duce și la apariția bolilor. De asemenea, nu uitați să nu folosiți apă rece. Temperatura camerei este cea mai bună.
  • Deficiențe de nutrienți: După cum am menționat deja, solul pentru castraveți trebuie să fie fertil și, mai ales, bogat în azot și potasiu. Prin urmare, dacă nu ați observat niciun dăunător, udați bine legumele și frunzele continuă să se îngălbenească, asigurați-vă că cultura este hrănită corespunzător.
  • Vremea: De asemenea, se întâmplă uneori ca castraveții să se îngălbenească în timpul secetelor lungi și al vremii calde. Nu uitați să udați în mod regulat, de preferință la prima oră a dimineții sau seara.

Articole conexe:

Udați-vă castraveții cu asta. Tufele vor fi copleșite de recoltă

Cinci greșeli în udarea castraveților care reduc recolta. Evitați-le și veți avea din belșug de ronțăit