Afinul este unul dintre cei mai populari arbuști din Slovacia, datorită faptului că fructele sale sunt o adevărată bombă de vitamine. Cu toate acestea, înainte de a vă bucura de gustul delicios și de valoarea nutritivă a afinelor, trebuie să asigurați condițiile potrivite pentru ca acestea să înflorească.

La ce ar trebui să te gândești dacă vrei să cultivi afine?

Alegerea locului potrivit pentru plantarea tufei de afine va asigura o producție abundentă, așa că este important să îi oferiți un loc în grădină care să fie bine luminat și protejat de vânt.

La cultivarea afinelor, aciditatea solului este deosebit de importantă pentru a se asigura că planta va prospera. Dacă pH-ul solului este prea ridicat, afinele nu vor absorbi suficient fosfor din sol, astfel încât înflorirea va fi afectată și riscul de îmbolnăvire va crește.

pH-ul ideal al solului pentru afine ar trebui să fie în intervalul de 3,5 – 4,5. Trebuie să vă asigurați că solul reține ușor umiditatea și are un conținut ridicat de humus. Revenind la aciditatea solului, este o idee bună să verificați pH-ul solului înainte de a planta afine. Dacă se constată că aciditatea este insuficientă, ar trebui să acidificați solul.

Remedii casnice pentru acidificarea solului pentru afine

Puteți acidifica solul pentru afine cu preparate disponibile pe care le puteți procura din orice magazin de grădinărit, dar nimic nu vă împiedică să preparați un astfel de amestec organic în confortul casei dumneavoastră, mai ales că nu este dificil.

Cel mai simplu mod de a acidifica solul este se toarnă oțet amestecat cu apă în proporție de 1:8. Aveți grijă să udați solul cu acest amestec aproximativ cu 3 săptămâni înainte de plantarea afinelor. Cu toate acestea, experții subliniază, de asemenea, că această soluție este pe termen scurt și nu garantează că solul își va menține aciditatea corectă pentru o perioadă mai lungă de timp.

O altă soluție autohtonă este de a satura solul cu pâine preparată pe bază de aluat acrișor.. Puneți o pâine de secară în recipient și acoperiți-o cu apă. Pui totul deoparte să fermenteze, asigurându-te că este la temperatura camerei. Apoi aplici pâinea fermentată și apa pe substrat, scăzând efectiv pH-ul solului.

Pentru a menține aciditatea solului mai mult timp, mulciți solul în jurul arbuștilor de afine, printre altele scoarță de grădină, turbă sau așchii de lemn.

Solul trebuie acidificat în fiecare an, verificând în prealabil pH-ul. Prima acidificare a solului după plantarea afinelor trebuie să aibă loc primăvara sau toamna.

Articole conexe:

Încălcarea proprietății. Mănâncă-l și îți va ușura rinichii, intestinele, creierul și ficatul

Amestecați cu apă și udați afinele o dată la două săptămâni. Veți obține kilograme de fructe de pădure