Coacăzul este un fruct pe care mulți îl asociază cu copilăria. Din păcate, este din ce în ce mai rară în zilele noastre. Este păcat, deoarece coacăzele sunt caracterizate de proprietăți excelente pentru sănătate. Cum poate acest fruct să afecteze pierderea în greutate, ce soi este cel mai bun și câte coacăze puteți mânca pe zi? Noi explicăm.

Ce este coacăzul și ce ingrediente conțin fructele sale?

Coacăze de coacăze sau coacăzele cresce este pentru uz comercial și casnic. În funcție de soi, planta poate atinge o înălțime de aproximativ 1,5 m. Boabele de cătină au fructe verzi, galbene sau roșii. Acestea sunt chiar motivul pentru care grădinarii aleg să planteze acest arbust în grădină. Cu toate acestea, trebuie spus că, în trecut, coacăzele erau mai populare decât sunt astăzi.

Fructele de cătină conțin mulți nutrienți valoroși. Printre acestea se numără acidul palmitic, acidul linoleic și acidul oleic. În plus, coacăzele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele A, C și E, vitaminele B, potasiu, fosfor, magneziu, cupru și multe altele.

Coacăzele – Proprietăți pentru sănătate. Nu doar gustoase, ci și sănătoase

Boabele de cătină au multe proprietăți pentru sănătate. Fructele sale oferă o varietate de nutrienți care sunt importanți pentru funcționarea organismului. În plus, ele conțin antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și, astfel, reduc riscul apariției anumitor boli.

În plus, coacăzele sunt o alegere senzațională pentru cei care urmează o dietă de reducere. Acest fruct este o gustare ideală între mese și are un conținut scăzut de calorii – doar 45 kcal la 100 g. În plus, susține funcția intestinală și are indice glicemic scăzut 15-25 (în funcție de soi) – astfel încât chiar și persoanele cu diabet o pot consuma. Fructul conține, de asemenea, pectină, care poate contribui la menținerea unui nivel normal al colesterolului.

Când să culegi coacăze și cum recunoști o coacăză bună?

Boabele de cătină produc fructe gustoase, care pot fi verzi, galbene sau roșii, în funcție de soi. De obicei, acestea sunt gata de cules încă din luna iunie. Sezonul de coacăze durează până la sfârșitul lunii iulie, deși nunele soiuri se coc în august.

Cum știi dacă o coacăză este bună? Doar gustă – fructele coapte sunt mai dulci și mai puțin acide decât cele necoapte.

Care este cel mai bun soi de coacăze?

Există o mulțime de varietăți de cătină, iar fiecare dintre ele poate diferi în ceea ce privește aspectul și aroma fructului, perioada de fructificare sau rezistența la boli. Care este cea mai bună?

De fapt nu este posibil să se răspundă fără echivoc la această întrebare, deoarece fiecare poate avea gusturi diferite preferințe. Cu toate acestea, mulți descriu soiuri precum Red Triumph și White Triumph ca fiind cele mai bune. Iubitorii acestor soiuri de cătină sunt încântați de gustul dulce al fructelor și de recolta abundentă.

Cine nu poate mânca coacăze?

Deși coacăze sunt un fruct gustos și sănătos, nu toată lumea își poate permite să le mănânce în exces. Ne gândim în special la persoanele care suferă de boli ale tractului digestivcum ar fi colita, boala inflamatorie intestinală sau ulcerul gastric.

În plus, coacăzele ar trebui evitate de persoanele care sunt alergice la salicilați. Consumul de fructe ar putea declanșa reacții alergice și, în cazuri extreme, șoc anafilactic.

Câte coacăze poți mânca pe zi? În principiu, nu există o cantitate prestabilită. Cu toate acestea, este necesar să se cunoască măsura, deoarece majoritatea lucrurilor sunt dăunătoare în exces. Consumul excesiv de coacăze de dimineața până seara poate avea consecințe neplăcute sub formă de dureri de stomac sau diaree.

Articole înrudite:

Ia-ți chibriturile și fă cel mai bun îngrășământ organic. Îți va face ceapa să crească ca o nebună

Beți o lingură pe zi sau puneți-o pe față. Pielea ta va fi netedă ca mătasea