Cultivarea legumelor este populară, dar unor specii le place să joace feste. Castraveții amari sunt blestemul multora, dar, după cum se pare, cei buni nu trebuie să sfârșească în grămada de compost. Tot ce ai nevoie este o metodă bunicică ce nu costă nimic, iar amărăciunea va dispărea cât ai clipi.

Cultivarea legumelor la domiciliu nu este doar un lucru de care să fii mândru, ci, din păcate, și o mulțime de muncă. Printre legumele pe care slovacii le cultivă cu plăcere se numără roșiile, salata, cartofii sau sfecla roșie. Numărul unu, însă, sunt castraveții, care uneori pot cauza ceva probleme. Din nefericire, amărăciunea produselor este un lucru obișnuit – dar se poate remedia rapid, iar rețeta bunicii vine în ajutor.

Castraveții amari nu mă sperie. Acest truc va elimina gustul neplăcut

Amărăciunea din castraveți nu înseamnă că sunt stricați. Cucurbitacinele sunt responsabile pentru acest gust neplăcut, compuși pe care plantele îi produc, printre altele, pentru a se proteja de animale. Un exces al acestor compuși este adesea rezultatul unei cultivări necorespunzătoare sau al prezenței anumitor specii de castraveți în apropierea patului. Potrivit grădinarilor cu experiență, acest lucru este de asemenea, secetacare poate face ca castraveții să fie nefericit de amari..

Deci, cum poți evita gustul neplăcut al castraveților tăi? Există mai multe metode, dar înainte de a ajunge la îngrășăminte chimice și remedii neorganice, este mult mai bine să culegeți cunoștințe din caietul bunicii. Datorită unui truc simplu, legumele tale vor avea un gust senzațional și, cel mai important, nu se vor irosi!

Scapă castraveții de amărăciune și uită de risipirea recoltei tale

Cultivarea castraveților va preveni amărăciunea și într-un singur mod. În primul rând, este important să păstrați cultura în condiții adecvate. Udarea în timpul secetei ar trebui să fie bine gândită – nu inundați straturile cu cantități uriașe de apă, ci faceți-o mai des, dar bazați-vă pe cantități mici de apă, de preferință apă de ploaie. Pe vreme mai rece, merită, de asemenea, să vă acoperiți castraveții cu un fleece agricol.

Dar ce se întâmplă dacă castraveții dvs. sunt încă amari? Atunci brevetul bunicii dvs. pentru înmuierea castraveților în apă cu gheață. Dacă lăsați legumele într-o astfel de baie timp de 24 de ore, puteți fi siguri că gustul neplăcut va dispărea. Cu toate acestea, dacă și această metodă se dovedește ineficientă, este o idee bună să puneți castraveții la murat. În timpul procesului de fermentare, amărăciunea va dispărea.

Articole înrudite:

Vei culege castraveți până la toamnă. Rețeta grădinarilor pentru o recoltă generoasă

De ce nu înfloresc castraveții? Săpați o groapă și acoperiți-o. Trucul japonez pentru o recoltă uriașă și crocantă