Migdalul comun este o plantă grațioasă care produce flori frumos parfumate și fructe caracteristice cunoscute sub numele de migdale. Nu toată lumea știe că acest copac original poate fi cultivat cu succes și în Slovacia, în propria grădină. Noi vă vom sfătui cum să aveți grijă de ei.

Migdalul este o plantă perenă populară din familia trandafirilor. Este un arbust sau un copac mic, cu o înălțime de până la 10 metri. În Slovacia este cultivat în principal ca plantă ornamentală și face parte din aceeași familie cu cireșele, prunele și piersicile. Această plantă frumoasă poate fi adăugată în orice grădină. Cum să o îngrijești?

Migdalul – de ce merită să-l avem pe proprietate?

Migdalul comun poate lua forma unui arbust sau a unui copac mic, în funcție de climatul în care crește. Își pierde frunzele în timpul iernii, iar florile apar înainte de a se desface. Acestea sunt destul de mari și au o culoare destul de roz-albicioasă.

Migdalul comun este cunoscut mai ales pentru fructele sale, care sunt drupe verzui. Acestea au o formă alungită, aplatizată și sunt cunoscute sub numele de migdale atunci când sunt decojite. Trebuie amintit faptul că semințele soiului amar sunt de obicei otrăvitoare, deoarece conțin acid prusic. Celelalte migdale sunt utilizate pe scară largă în bucătărie, în farmacie și în cosmetică.

Migdalele sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale. De asemenea, ele conțin multe fibre. Florile de migdal au un miros dulce și plăcut. Nu e de mirare că planta este cultivată cu aviditate în grădini.

Migdalul – în creștere în grădină. Cum să ai grijă de plantă?

Cultivarea unui migdal nu este deosebit de dificilă, iar planta arată frumos în grădină. Se potrivește cel mai bine în poziții calde și însorite, deși poate fi folosit și la umbră parțială. De asemenea, locul de amplasare a migdalului trebuie să fie protejat de vânt.

Planta preferă un sol fertil și bine drenat. Un pH ușor alcalin sau neutru va fi cel mai bun. Substratul trebuie să aibă o umiditate moderată, deci nu udați prea mult migdalul. Migdalele se coc până la sfârșitul lunii iunie, izbucnind și expunându-și coaja în iulie pentru a putea fi uscate. Se recoltează la sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie.

Merită să nu uităm să acoperim planta tânără cu agrotextil toamna și să protejăm planta mai bătrână cu paie. Cel mai bine este să împrăștiați scoarța compostată în jurul trunchiului.

Articole conexe:

Această legumă se însămânțează în luna iunie. De asemenea, este necesar să se efectueze lucrări în livadă

Furnicile și afidele vă vor ataca pomii fructiferi. Aceste trei ingrediente vă salvează viața