Sezonul căpșunilor este în plină desfășurare. Nu există nimic mai gustos decât fructele proaspete, încălzite de soare, culese direct din tufișuri. Fertilizarea căpșunilor este cunoscută ca fiind un element cheie pentru a asigura o recoltă abundentă și sănătoasă. Pentru a obține și mai multe fructe, este recomandat să aplicați acum o ultimă șansă de hrănire la domiciliu. Nu este prea târziu pentru a vă fertiliza tufele. Recolta dumneavoastră se va dubla chiar.

Fertilizarea căpșunilor

Comparativ cu alte culturi căpșunile nu au cerințe nutriționale ridicate. Cu toate acestea, fertilizarea este o practică extrem de importantă în cultivarea lor, care are o mare influență asupra creșterii tufelor și a bogăției recoltei. În plus, fertilizarea corespunzătoare îmbunătățește calitatea și aroma fructelor, făcându-le mari, ferme și dulci. Utilizarea îngrășămintelor crește, de asemenea, rezistența la boli, dăunători și factori de stres. Ca urmare, arbuștii cresc sănătos și produc fructe bune. Fertilizarea căpșunilor începe înainte ca plantele să fie plantate în pământ. Se recomandă fertilizarea solului cu îngrășăminte organice, cum ar fi compost sau gunoi de grajd (de preferință toamna, cu un an înainte de recoltare). Astfel, plantele vor primi nutrienții de care au nevoie încă de la început, ceea ce va duce la o creștere sănătoasă și la o recoltă bogată.

Se aplică doze suplimentare de îngrășământ primăvara, în timpul perioadei de creștere și înflorire. La începutul perioadei de vegetație se recomandă preparate bogate în azot care favorizează dezvoltarea frunzelor și a lăstarilor. Cu toate acestea, în perioada de dinaintea înfloritului, se recomandă reducerea cantității de azot și de să se utilizeze îngrășăminte bogate în potasiu.. Potasiul este esențial pentru dezvoltarea florilor și a fructelor și, prin urmare, ajută la obținerea unei recolte sănătoase și gustoase. Atunci când arbuștii fructifică viguros, este recomandabil să se aleagă îngrășăminte cu un conținut crescut de potasiu, precum și îngrășăminte care conțin fosfor, magneziu și calciu.. După recoltare, merită să se administreze căpșuni cu fosfor și potasiu pentru a ajuta la pregătirea plantelor pentru iarnă și pentru a le încuraja să producă lăstari noi și muguri de flori în sezonul următor.

Iodul pentru căpșuni – balsamul ultimei șanse

Sezonul căpșunilor este în plină desfășurare, dar fiecare grădinar visează să aibă cât mai multe fructe de pădure gustoase și suculente. Se pare că acest lucru este posibil cu ajutorul unui balsam de ultimă șansă făcut în casă. Nu este deloc prea târziu pentru a fertiliza excesiv căpșunile cu un îngrășământ obținut din iod și cenușă.care va ajuta la producerea de fructe și mai suculente. Acest lucru va dubla chiar și randamentul. Veți avea nevoie de ingrediente precum:

  • 100 g de cenușă;
  • 10 picături de iod;
  • 10 litri de apă.

Pur și simplu fierbeți apa, adăugați cenușa și amestecați bine. Apoi, lăsați amestecul să stea timp de 5-7 minute înainte de a adăuga restul de apă. Următorul pas este să adăugați iod. Udați căpșunile cu această hrană preparată (400-700 ml per tufă). Cenușa va furniza plantelor elemente precum potasiu, fosfor, calciu și magneziu, ceea ce le va face să dea un randament și mai bun. Pe de altă parte iodul are un efect bactericid și fungicid, și, prin urmare, protejează perfect căpșunile de boli și dăunători.

Articole conexe:

Fură apă și nutrienți de la arbuști. Cum să scapi de buruieni de pe căpșuni?

Cu ce să fertilizezi căpșunile în luna mai? Nu toate îngrășămintele sunt potrivite