Fasolea va plăcea doar prin gustul ei – acoperită cu unt și pesmet, și, de asemenea, are un gust de duo – cu ouă amestecate sau cartofi noi. Dar uneori, chiar și atunci când este gustoasă, face probleme și strică întreaga cină. Ce să faceți pentru ca păstăile de fasole să nu fie moi? Adăugați o lingură din produsul dvs. preferat în apă clocotită.

La ce sunt bune fasolea verde? Slovacii le adoră

Odată cu sosirea verii, intră cu mândrie în showroom-urile magazinelor, piețelor și magazinelor alimentare și atrage clienții cu aspectul său. Galbenul și verdele, ca și alte produse de sezon, impresionează, de asemenea, prin abundența lor de nutrienți. Merită să le apreciem nu numai gustul, ci și compoziția.

Fasolea verde, regina de vară a mesei, este plină de minerale și vitamine – inclusiv potasiu, care reglează tensiunea arterială corectă, și magneziu, calciu și fosfor, care sunt responsabile de întărirea oaselor și dinților. În plus, compoziția sa este plină de proteine și fibre, care accelerează activitatea intestinelor și asigură buna funcționare a sistemului digestiv. Leguma în sine este, de asemenea, săracă în calorii și este recomandată pentru o dietă de reducere.

Deși apare sistematic pe farfuriile slovacilor în timpul sezonului, îi place să se joace cu ei. Ocazional strică bucuria de a mânca cu „firele” sale fibroase. Între timp, o procedură simplă este suficientă pentru a scăpa definitiv de ele.

De ce să folosiți zahăr atunci când gătiți fasole verde? Încercați acest truc simplu

Uneori fasolea, mai ales cea puțin mai veche, este extrem de fibroasă. Atunci merită să te apuci de treabă înainte de a începe să gătești – nu doar îndepărtând capetele legumelor, ci și acoperind ușor fibrele pe măsură ce le tăiați. Pentru a le face mai ușoare, merită să acoperiți mai întâi fasolea cu apă fierbinte.

Dacă doriți ca fasolea să fie crocantă, nu o fierbeți în apă ușor sărată mai mult de 5-10 minute. Gătirea mai îndelungată va priva leguma de cea mai mare parte a valorii sale nutritive, făcându-i să își piardă fermitatea.

Gătirea fasolei verzi ar trebui să dureze puțin mai mult. Cu toate acestea, adăugarea unei lingurițe de sare și a unei lingurițe de zahăr la apa clocotită va reduce semnificativ timpul de gătire (la 7-10 minute), ceea ce va face ca legumele să se înmoaie mai repede și să fie mai puțin fibroase atunci când sunt gătite.

Articole conexe:

Frigiderul tău miroase urât? Doar puneți acest produs în el

Rețeta de supă de ciuperci a soacrei mele este de neegalat. Adăugarea acestui produs lactat garantează un efect uimitor