Sfaturi pentru casă

Bulionul care înlocuiește colagenul și acidul hialuronic: îl poți folosi în fiecare zi

Acest bulion se prepară la foc lent cu carne de porc, vită, vițel sau pește împreună cu legume, ierburi și condimente timp de câteva ore. Acest proces ajută nutrienții să fie eliberați din lichid, creând o băutură densă și nutritivă.

Ce beneficii are bulionul de oase?

Potrivit lui Doug Cook, nutriționist, dietetician integrativ și funcțional la Fundația Canadiană pentru Sănătate Digestivă, „bulionul de oase este o sursă bogată de colagen, gelatină, aminoacizi și minerale precum calciu, magneziu și potasiu”..

Substanțele nutritive din acest bulion sunt esențiale pentru sănătatea pielii, oaselor și articulațiilor. Acest aliment ajută la menținerea elasticității pielii, îmbunătățește sănătatea articulațiilor și întărește oasele.

În plus, datorită prezenței aminoacizilor pe care îi conține, cum ar fi glicina și prolina, ajută la reducerea inflamațiilor și la îmbunătățirea sănătății intestinale.

Un alt aminoacid din bulion, glutamina, este esențial pentru menținerea integrității tractului digestiv și reducerea inflamației. Acestea ajung să fie benefice pentru persoanele care suferă de tulburări digestive cronice.

În plus, consumul regulat de bulion de oase poate întări sistemul imunitar. Nutrienții din acest bulion ajută la menținerea unei microbiote intestinale sănătoase, care este esențială pentru o funcție imunitară optimă.

În cele din urmă, glicina din bulion acționează ca un neurotransmițător care poate îmbunătăți calitatea somnului, reducând anxietatea și oferind o stare de calm. Acest lucru, la rândul său, îmbunătățește starea de spirit și funcția mentală.

Leave a Response