Un prăjitor de pâine este un aparat de bucătărie util care este folosit pentru a face pâine prăjită. După ce introduceți două felii de pâine, trebuie doar să așteptați să se prăjească și apoi „să o scoateți”. Din păcate, acesta lasă întotdeauna firimituri care se pot bloca în aparat. Cum să le curățați?

Curățarea unui prăjitor de pâine nu este o sarcină ușoară. Totul din cauza designului specific cu încălzitoare la care este dificil să ajungi. Acesta este unul dintre motivele pentru care am în ea absolut nu ar trebui să dea pâine cu unt sau gem.

Cu toate acestea, chiar și pâinea „curată” lasă firimituri care mai devreme sau mai târziu ard complet, ceea ce va afecta negativ gustul tăiețeilor preparați. În cele din urmă, excesul poate duce chiar la un incendiu. Din fericire, le puteți elimina cu ajutorul unor trucuri casnice.

Trebuie să vă curățați prăjitorul de pâine? Mai bine nu-l uitați

Nu toată lumea știe că și prăjitoarele de pâine au sertare speciale în care cad firimiturile. Este important să le scoateți după fiecare utilizare a aparatului. Când vine vorba de curățarea interiorului, frecvența depinde de cât de des faceți pâine prăjită. Dacă este relativ rar, este bine să nu-l lăsați murdar mai mult de o săptămână. Acesta este minimul care trebuie respectat pentru ca dispozitivul să nu ajungă curând la gunoi.

Cum să curățați interiorul prăjitorului de pâine? Un remediu simplu pentru murdăria minoră

Curățarea de bază a prăjitorului de pâine ar trebui să înceapă prin deconectarea aparatului și așteptarea până când acesta se răcește complet. Ce urmează?

  1. Goliți tava de firimituri și spălați-o bine cu apă și lichid de spălat vase. Ștergeți.
  2. Ridicați aparatul cu capul în jos și scuturați-l ușor pentru a îndepărta firimiturile.
  3. Ștergeți grătarele din interior cu o periuță de dinți uscată. Datorită dimensiunilor mici, puteți ajunge în fiecare crăpătură.

Cum să curățați interiorul prăjitorului de pâine? Iată cum puteți scăpa chiar și de murdăria încăpățânată

Uneori se întâmplă să neglijăm datoria de a curăța toasterul, ceea ce face ca acesta să devină lipicios de murdărie. Cum să îl frecați atunci?

  1. Pregătiți o soluție de apă și oțet. Înmuiați în ea o periuță de dinți sau o perie mică, așteptați până când periile nu mai conțin excesul de lichid și apoi spălați bine interiorul aparatului. Repetați doar cu apă, iar când ați terminat, ștergeți totul cu o cârpă, dacă este posibil.
  2. Apoi nu utilizați prăjitorul de pâine timp de cel puțin 24 de ore. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a usca complet interiorul.
  3. În cele din urmă, nu uitați de învelișul exterior al prăjitorului dvs. de pâine. Spălați-o cu o cârpă înmuiată în apă și lichid de spălat vase. Ștergeți. Toasterul va fi ca nou.

ATENȚIE! Atunci când curățați umed interiorul prăjitorului de pâine, asigurați-vă că nu intră apă în exces. Prin urmare, este important să așteptați un timp după ce înmuiați periuța de dinți.

Articole conexe:

După ce mănâncă ouă, mulți oameni le aruncă la gunoi. Este o greșeală pe care nu o vei mai face

Nu aruncați aceste deșeuri. Va asigura o recoltă abundentă și protecție împotriva dăunătorilor