De ce sunt castraveții amari? Această problemă nu se aplică doar la cei pe care i-ai cules din propria tufă, ci și la cei pe care i-ai cumpărat din magazin. De multe ori, acest lucru se datorează unui defect simplu care poate fi ușor de remediat. La ce să fii atent și cum să scapi de amărăciunea castraveților?

Castraveții sunt cu siguranță o legumă care este asociată cu gustul verii. Nu este de mirare că este momentul în care ajungem cel mai des la ei și când începem să ne pregătim murăturile pentru iarnă. Cu toate acestea, o singură greșeală poate strica gustul castraveților, al salatei, al castraveților sărați în sare sau al murăturilor.

De ce sunt amari castraveții? Totul din cauza unei singure substanțe

Amărăciunea caracteristică a castraveților se datorează prezenței corubitinei, o substanță care este secretată atunci când planta se „luptă să supraviețuiască” și este expusă la stres și la condiții nefavorabile. De obicei, aceasta se acumulează în tulpinile castraveților. Fructele care s-au copt în perioadele de secetă, îngheț și lipsă de soare sunt cele mai amare. În cazul legumelor cultivate în casă, nu uitați doar să udați, să primiți mult soare și să fertilizați. Castraveții amari sunt adesea aduși din magazin, iar aici o schimbare în grădină nu va ajuta. Și atunci ce să facem?

Cum să scăpăm de castraveții amari? Folosiți o metodă dovedită

Vrei castraveți proaspeți, fermi, suculenți și răcoritori, dar când îi tai în salată sau în sandvișuri, obții un exemplar deosebit de neplăcut și amar? Este posibil ca problema să fie într-o eroare foarte simplă, și anume în metoda de decojire a castravetelui.

Cucurbitacina se acumulează de obicei în această parte întunecată a castravetelui. Pentru a scăpa de amărăciune, urmați metoda bunicii dvs. și decojește întotdeauna castravetele de la partea deschisă spre partea întunecată și niciodată invers. Acest lucru va împiedica răspândirea gustului neplăcut în tot castravetele. În ultimă instanță, puteți, de asemenea, să tăiați pur și simplu partea întunecată și să o aruncați în grămada de compost.

SFAT! Pentru a reduce amărăciunea castraveților înainte de procesarea ulterioară, îi puteți înmuia în apă rece timp de câteva ore. Acest lucru le va da un gust mai bun, iar cei sărați în sare, în curry sau murături vor fi perfecți.

Articole înrudite:

Murăturile la borcan au mucegăit din nou? Eu folosesc trucul banal al bunicii mele, ies mereu crocante și fără ștevie

Murăturile sunt de domeniul trecutului. Puneți aceste legume de sezon într-un borcan și faceți murături așa cum ați făcut-o întotdeauna. Rezultatul vă va tăia respirația