Sfaturi pentru casă

Sertarul de sub cuptor are o funcție secretă. Cehii nu știu despre el și de aceea fac multe greșeli.

Majoritatea cuptoarelor au un sertar spațios sub cuptor, care este cel mai adesea folosit pentru a depozita foile de copt și tigăile. Dimensiunile sale ne încurajează să facem acest lucru și, cel puțin, piesele mai mari de veselă nu ocupă spațiu pe tejghea. Dar v-ați gândit vreodată că poate nu acesta este scopul pentru care producătorul l-a pus acolo? Că au avut o altă intenție cu ea?

Spațiul suplimentar de depozitare este întotdeauna la îndemână, dar sertarul dvs. poate fi folosit și pentru a încălzi mâncarea. Sau pentru un grătar. Depinde doar de tipul de cuptor pe care îl aveți.

Osertar de redare

Dacă cuptorul dvs. este electric, poate că sertarul dvs. este menit să fie un sertar de încălzire. Uitați-vă cu atenție la butoanele de pe aragazul dumneavoastră. Dacă unul dintre ele este etichetat ca fiind un sertar de încălzire, atunci este exact ceea ce aveți sub aragaz.

Ori de câte ori aveți nevoie să păstrați mâncarea caldă, poate pentru un prânz târziu, folosiți sertarul. Atunci când pregătiți un fel de mâncare mai complicat ale cărui părți individuale nu ar trebui să se răcească, depozitați-le în sertar. Îl veți aprecia și atunci când aveți o garnitură gătită, dar puiul nu s-a prăjit încă. Pentru a evita să fiți nevoit să serviți carnea fierbinte cu orez rece, depozitați-o într-un sertar sub aragaz și păstrați-o caldă. Trebuie doar să apăsați butonul.

Dar sertarul de încălzire este bun și pentru a încălzi farfurii înainte de servire sau pentru a crește aluatul.

Sertarul ca grătar

Dacă cuptorul dvs. este un cuptor cu gaz și sertarul este destul de îngust, probabil că acesta poate fi folosit ca grătar. Puteți prăji pâine, frige legume sau coace pizza în el. Dar alimentele se rumenesc rapid și se pot arde. Trebuie să fiți cu ochii pe ea.

Iarna sau pe vreme rea, poate înlocui cu succes și grătarele în aer liber.

Sertar de depozitare

Nu aveți butoane de sertar pe aragaz? Se pare că acest compartiment este de fapt conceput doar pentru a depozita tigăi și tigăi de copt. Totuși, pentru a fi în siguranță, nu depozitați în el ustensile de plastic, deoarece acestea s-ar putea deforma din cauza căldurii reziduale.

Cuptoarele mai vechi tind să aibă o izolație mai slabă, iar sertarele de sub ele se încing atunci când se coace, chiar dacă nu sunt concepute în primul rând pentru acest scop. Prin urmare, le puteți folosi fără probleme pentru a menține mâncarea la cald. Cu toate acestea, sertarul va păstra la cald doar alimentele care au fost deja încălzite. Nu va încălzi alimente care au fost scoase din frigider sau care sunt la temperatura camerei.

Fotografie: Shutterstock

Leave a Response