Castravetele este un ingredient foarte comun în multe mâncăruri slovace. Aflați de ce merită să mâncați castraveți și cum mai pot fi folosiți.

Castravetele este o plantă anuală din familia cucurbit și include peste 50 de specii. Se găsește pe aproape toate continentele. În Slovacia, cultivarea acestei plante a devenit populară în secolul al XVI-lea. Desigur, castraveții sunt cel mai des întâlniți în bucătărie, dar sunt folosiți și în industria cosmetică.

Castravetele – plantă sau fruct?

Este necesar să știm că un castravete este atât o legumă, cât și un fruct. De ce? Din punct de vedere botanic, fructul este tot ceea ce crește din flori și semințe. Prin urmare, castraveții, roșiile, ardeii, dovleceii sau avocado, de exemplu, ar trebui să fie clasificate drept fructe. Cu toate acestea, castraveții, roșiile, ardeii, dovleceii și avocado nu au gustul fructelor din punct de vedere culinar, așa că sunt în general clasificate drept legume. Cu toate acestea, numirea unui castravete drept fruct este cea mai corectă.

Castravetele – cum se însămânțează în pământ? Când se coc fructele?

Este un fapt bine cunoscut că cele mai bune legume sunt cele pe care le cultivi tu însuți. Acest lucru se datorează faptului că puteți decide apoi cu ce să le fertilizați, cum să le îngrijiți și dacă să le pulverizați cu ceva. Castraveții sunt adesea printre astfel de legume în grădinile de acasă. Cum îi semănați în pământ pentru a obține o recoltă bună?

Cel mai bine este să procedați după toate înghețurile, adică în luna mai. De asemenea, este important să vă documentați cu privire la soiul pe care doriți să îl semănați. Trebuie să luați în considerare dacă acestea vor fi folosite pentru murături sau în alte scopuri. Solul care se potrivește cel mai bine castraveților trebuie să fie fertil și cu un pH ar trebui să fie în intervalul în jur de 6.5-7. Atunci când săpați prin sol, este o idee bună să folosiți un îngrășământ, cum ar fi compostul. Locul în care vor fi plantați castraveții trebuie să fie bine luminatdeoarece castraveților le place atât lumina soarelui, cât și căldura. Castraveții pot fi semănați în găuri sau fante, dar asigurați-vă că există suficient spațiu între rânduri. Acest lucru se datorează faptului că plantele cresc viguros pe sol. Deoarece sunt plante cățărătoare, pot fi cultivate și pentru a se cățăra la înălțime, de exemplu pe o frânghie sau pe un gard.

Castraveții se recoltează din iunie până în octombrie.

Cum să decojești un castravete astfel încât să nu fie amar?

Există un sâmbure de adevăr în această afirmație? Sau este un mit? Într-un fel, este într-adevăr posibil să influențăm gustul. Cornbitacinele sunt responsabile de amărăciune conținute în legume, care se acumulează cel mai mult în părțile întunecate. Prin urmare, atunci când vă gândiți cum să decojiți un castravete astfel încât să nu fie amar, este important să vă amintiți să faceți acest lucru din partea luminoasă. Cu toate acestea, acest lucru nu va afecta gustul în ansamblu, ci doar va contribui la a nu răspândi amărăciunea în întreaga legumă. Acest lucru se datorează faptului că castraveții formează mai multă amărăciune atunci când cresc în condiții nefavorabile, de ex. când este prea uscat sau au existat înghețuri. Prin urmare, amărăciunea rămâne încă în legumă, dar datorită metodei de decojire, răspândirea amărăciunii de-a lungul castravetelui poate fi redusă.

Câte calorii are un castravete?

Castravetele este o legumă care merită inclusă în dieta ta, mai ales dacă intenționezi să dai jos câteva kilograme în plus. Câte calorii are un castravete? Foarte puține – în 100 g de castravete fără coajă există aprox. 12 kcal în 100 g de castravete fără coajă și 15 kcal cu coajă.

Castravetele este o legumă care merită consumată nu doar pentru valoarea sa calorică, ci și pentru proprietățile sale de sănătate. Este o sursă de fibre. Este, de asemenea, excelent pentru refacerea lipsei potasiu și magneziu. Are un efect diuretic. Îmbunătățește metabolismul. Are mai mult de 90% apă, ceea ce îl face o mare sursă de hidratare.

Câte calorii are o murătură?

Este important să rețineți că legumele crude sunt mult mai puțin calorice. Atunci când se prepară murăturile, se adaugă zahăr, ceea ce în sine crește conținutul caloric. Așadar, câte calorii are o murătură? În timp ce un castravete crud cu coajă are aproximativ 15 kcal, un castravete murat are deja 23 kcal în 100 g, ceea ce este mult mai mult.

Castravete pe față – ce dă? Are sens o astfel de mască?

După cum am menționat deja, castravetele este o legumă care este folosită nu numai în gătit, ci și în cosmetică. Puteți găsi multe produse, cum ar fi creme sau produse de spălare a feței, care conțin castravete. Există, de asemenea, măști de față cu castravete. Ce oferă un astfel de tratament?

Excelentă pentru ochii umflați. Pur și simplu puneți castravetele în frigider pentru ceva timp să se răcească. Apoi, pur și simplu puneți feliile de castravete pe ochi timp de câteva minute. Acest lucru va reduce cu siguranță puffiness și ajuta la reducerea cercurilor întunecate. Pe de altă parte, dacă vă puneți feliile pe față sau într-o mască de față care conține castravete, acestea vor ajuta la atenuarea decolorării.

Articole conexe:

De ce sunt castraveții amari? O greșeală stupidă și salata se termină. Și totuși, nu trebuie să faci decât o singură

Vei culege castraveți până toamna. Rețeta grădinarilor pentru o recoltă abundentă