Sfaturi pentru casă

Truc pentru a face cartofii prăjiți crocanți la exterior și moi în interior

Dacă doriți să obțineți un cartofi prăjiți crocanți la exterior și moi la interiorÎi poți găti cu ajutorul trucului pe care ți-l vom arăta pas cu pas.

De ce se numesc cartofi prăjiți?

Conform Larousse Cuisine, originea cartofilor prăjiți este Cartofii prăjiți este incertă și a fost asociată cu Franța și Belgia, „fără a exista dovezi certe cu privire la care dintre cele două națiuni a fost responsabilă pentru crearea sa”.

La rândul său, revista National Geographic menționează pe site-ul său că acest preparat s-a născut în Namur, o provincie francofonă din Belgia, unde locuitorii erau pasionați de pește prăjit.

Se spune că în 1680, în timpul iernii, râul Meuse a înghețat, ceea ce i-a împiedicat pe localnici să pescuiască, așa că au înlocuit peștele cu cartofi, pe care i-au gătit prăjiți.

Belgia nu are nicio îndoială că delicatesa în cauză a fost inventată pe teritoriul său și chiar în orașul Bruges există singurul muzeu al cartofului prăjit, numit Frietmuseum.

O altă teorie cu privire la originea Cartofii prăjiți subliniază că aceștia s-au născut la Paris, „în căruțele care îi vindeau pe Pont Neuf, cel mai vechi pod din oraș, la sfârșitul secolului al XVIII-lea”, precum și în National Geographic.

Cum se fac cartofii prăjiți?

Trucul de a face cartofi prăjiți cartofi prăjiți perfecțieste să îi uscați perfect și să îi gătiți în prealabil în ulei timp de câteva minute, conform tehnicii Larousse Cooking.

Pași pentru a face cartofi prăjiți crocanți:

  1. Se clătesc și se usucă foarte bine cu o cârpă cartofii tăiați în bastonașe.
  2. Se încălzește uleiul la 160 ºC. Se scufundă cartofii și se prăjesc timp de aproximativ 4-5 minute, fără a-i lăsa să prindă culoare.
  3. Se scurg și se dau deoparte (această pre-coctare se poate face în avans). Creșteți temperatura uleiului la 180 ºC.
  4. Se scufundă din nou cartofii în ulei până când se rumenesc, apoi se scurg pe mai multe straturi de prosoape de hârtie. Se sărează și se servesc.

Prăjirea Cartofii prăjiți ar trebui să fie, de preferință, într-o tigaie adâncă cu suficient ulei; în plus, se recomandă să se prăjească porții medii, astfel încât bețișoarele să fie prăjite corespunzător.

Leave a Response