Stil de viață

Acesta detoxifică organismul și îmbunătățește digestia. Sursă valoroasă de vitamine ajunge în mod necorespunzător la gunoi

O legumă aparent bine cunoscută, am putea spune chiar comună. Dar oare chiar așa este? Morcovii cultivați în casă ar putea totuși să ne surprindă în multe feluri. Atunci când pregătim mâncăruri cu el, nu toată lumea este conștientă de posibilitățile de utilizare a frunzelor sale. Frunzele de morcov nu sunt doar comestibile, ci și pline până la refuz de proprietăți valoroase. Consumându-le, vă veți curăța organismul și vă veți îmbunătăți digestia.

Ce gust au frunzele de morcov?

Avantajul frunzelor de morcov este marea lor versatilitate culinară. Ele sunt perfecte pentru a spori aroma meselor de seară sau pentru a completa smoothie-urile sănătoase. Știm deja că frunzele de morcov sunt comestibile. Vă întrebați ce gust au? Cel mai bine este să alegeți legume tinere.

Frunzele de morcov au un gust ușor amar, așa că merită să le introduceți în mâncăruri treptat, în loturi mici, pentru a găsi propriul mijloc culinar fericit. O informație valoroasă este faptul că aroma frunzelor se domolește odată cu căldura, iar amărăciunea devine mai puțin pronunțată. Dacă doriți să le folosiți crude, puteți pune frunzele în prealabil în apă clocotită pentru scurt timp și apoi le puteți acoperi cu apă rece.

Nu le veți mai privi niciodată ca pe niște deșeuri

Este timpul să ne uităm la proprietățile frunzelor de morcov. Punem pariu că, odată ce le veți cunoaște, nu veți mai privi frunzele ca pe niște deșeuri de bucătărie al căror unic scop este să ajungă la gunoi.

Este un produs bogat în fibre, așa că îmbunătățește digestia și funcția intestinală. Este recomandat să îl incluzi în mese atunci când vrei să îți cureți organismul de toxine. Datorită vitaminelor A și C, are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, a pielii și a vederii.

Frunzele verzi sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, care este esențială pentru buna coagulare a sângelui. De asemenea, conține calciu și magneziu, care sunt responsabile pentru oase și mușchi puternici. Cireașa de pe tort este potasiul, care ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel corect.

Cum se păstrează frunzele de morcov?

Gustul lor este cel mai bun în stare proaspătă, dar nimic nu te împiedică să le depozitezi în frigider. Trebuie să fie bine închise într-un recipient pentru alimente sau înfășurate într-o cârpă ușor umedă. Frunzele de morcov sunt potrivite pentru congelare, astfel încât să vă puteți păstra stocul de bucătărie pentru mai mult timp și să ajungeți la ele într-un moment convenabil.

Gust extraordinar – la ce pot fi folosite frunzele de morcov?

Frunzele lipsite de pretenții sunt surprinzătoare, mai ales în ceea ce privește versatilitatea lor. Includerea lor în rețete va crește valoarea nutritivă a preparatelor dvs. și le va îmbogăți în același timp aroma. Ce să faci cu frunzele de morcov?

  • Le puteți folosi în mod similar cu pătrunjelul. Funcționează bine ca și condiment în salate și supe. Se potrivesc bine cu alte legume, dar și cu nuci și brânzeturi.
  • Adăugați-le în oală în timp ce fierbe bulionul. Își vor elibera aroma, făcând bulionul mai aromat.
  • Shake-urile și smoothie-urile au cucerit lumea gustărilor sănătoase. Frunzele de morcov sunt ideale pentru compozițiile pe bază de legume verzi și fructe care, atunci când sunt amestecate, creează o băutură nutritivă și sănătoasă.
  • Pesto din frunze de morcov are un gust excelent cu pâine proaspătă și mâncăruri de paste. Folosiți-l ca o baie nealterată pentru legume crude și gustări crocante. Pur și simplu amestecați cartofii cu ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie și parmezan. Pesto trebuie să fie gros și picant.

Leave a Response